Societat 13/02/2021

El TSJIB admet a tràmit la demanda contra les restriccions a la restauració

Arema espera que el tribunal anul·li de manera cautelar el tancament dels negocis d'hostaleria com ha passat al País Basc

ARA BALEARS
2 min
Un bar tancat.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha admès a tràmit la demanda que una trentena d'empresaris de la restauració varen posar contra el Govern per les mesures que afecten el seu sector, segons ha informat l'Associació de Restauradors de Mallorca (Arema) en un comunicat.

Els denunciants, que formen part d'Arema i PIMEM Restauració, plantegen en la demanda la falta de justificació de les restriccions imposades per l'Executiu balear amb l'objectiu de reclamar les pèrdues que ha ocasionat el fet d'haver hagut de tancar bars i restaurants.

Arema ha admès que espera que el TSJIB anul·li de manera cautelar el tancament dels negocis d'hostaleria com ha passat al País Basc. El govern basc va decidir tancar l'hostaleria d'aquells municipis que superen la taxa d'incidència de 500 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies. Això no obstant, després que el TSJPB prengués en consideració el recurs presentat per les associacions d'hostaleria basca, tots els bars i restaurants han pogut tornar a obrir.

En el comunicat, Arema també demana que el tribunal s'hi pronunciï com més aviat millor, perquè cada dia "50 bars o restaurants tanquen a Mallorca de manera definitiva".

En el moment en què es va decidir posar aquesta demanda, els representants dels restauradors varen remarcar la falta de justificació de les mesures restrictives que limitaven la seva activitat i, per això, esperen que el tribunal dictamini a favor seu per poder reclamar al Govern una compensació per les pèrdues que han tingut.

Restriccions des de Nadal

Cal recordar que aquest sector és un dels més afectats per la pandèmia i fa un mes que té les barreres tancades. Per Nadal, el Govern va endurir les restriccions i obligà els negocis a tancar els divendres, els dissabtes i les vigílies de festiu. La resta de dies havien de tancar a les 18 h.

Dia 9 de gener les conselleres de Presidència, Pilar Costa, i de Salut, Patricia Gómez, anunciaren el tancament total dels bars i restaurants a partir de dia 12, amb l'objectiu de frenar l'elevada incidència del covid-19. En un principi, aquestes restriccions havien de durar 14 dies, però després de dues pròrrogues, no podran obrir fins, com a mínim, el 28 de febrer.

stats