Economia 11/02/2021

Els centres comercials de Mallorca podran obrir de dilluns a divendres

Hauran de tancar els caps de setmana i festius i l'aforament màxim serà del 30%

2 min
Els caps de setmana les grans superfícies estaran tancades

PalmaLes grans superfícies i centres comercials de Mallorca reobriran a partir del dilluns que ve, segons ha informat el vicepresident Juan Pedro Yllanes, aquest dijous en roda de premsa. En concret, podran obrir de dilluns a divendres fins a les 20 h, però hauran de tancar els caps de setmanes i festius. Això sí, en dissabte i diumenge es podran vendre productes essencials, com ara la roba de la llar.

A més, en cap cas es podrà superar el 30% de l'aforament dels centres, i en tot moment haurà d'estar visible pel públic la situació de l'aforament. Pel que fa l'ocupació als pàrquings, es manté la limitació al 50%.

D'altra banda, Yllanes també ha informat que serà obligatori instal·lar mesuradors de CO2 i controlar que no se sobrepassin els 800 ppm. Aquestes mesures es mantindran fins el 2 de març com a mínim. En el cas d'Eivissa, no es flexibilitza cap mesura i, per tant, l'illa manté les restriccions del nivell 4 reforçat.

El vicepresident del Govern ha demanat als responsables de les grans superfícies que vetlin pel compliment de les mesures i a la ciutadania que "vagin individualment" i que l'assistència a aquests espais "no es converteixi en una activitat social més". En aquest sentit, cal remarcar que es manté la prohibició de les reunions socials fora de l'àmbit convivent.

Els bars i restaurants de Mallorca i les Pitiüses hauran de continuar tancats, com ja va informar ahir l'Executiu als representants del sector. En un principi havien plantejat mantenir el tancament almenys fins el 28 de febrer, però la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha afirmat que serà també fins el 2 de març.

Així i tot, el conseller de Model Econòmic, Yago Negueruela, ha afirmat que la reobertura de la restauració "la veurem en molt poc temps". Ha justificat la decisió de mantenir la restauració fermada perquè són llocs on no es pot dur tota l'estona la mascareta "i per tant hi ha més possibilitat de contagi per aerosols".

50% aforament als teatres

El Govern ha decidit incrementar l'aforament dels teatres, cinemes i auditoris de Mallorca del 30% al 50%. A més, en l'àmbit de l'esport es podran reprendre les activitats d'intensitat baixa dins les instal·lacions, amb un màxim del 30% de l'aforament i amb mascareta.

Les piscines podran reobrir al 20%, però no es podran utilitzar els vestidors. Per últim, els esports en equip podran ampliar els entrenaments de dos a tres dies setmanals, però encara sense contacte físic.

A les quatre illes es permetran sortides en els centres de persones amb discapacitat. Si són superiors a 72 hores, s'haurà de fer una prova diagnòstica per descartar contagi de coronavirus. En el cas de les residències de gent gran, encara s'està decidint si es pot implementar aquesta mesura.

stats