Economia 11/02/2021

L'Associació de Restauradors de Mallorca demana al Govern "la reobertura immediata de la restauració"

Sol·liciten que es tornin a obrir els interiors dels locals amb un 50% de l'aforament i els exteriors amb un 75%

ARA BALEARS
1 min
Una de les terrasses del carrer Blanquerna, a Palma.

PalmaL'Associació de Restauradors de Mallorca, Arema, ha demanat al Govern balear que rectifiqui la decisió feta pública aquest dimecres de prolongar 14 dies més el tancament de bars i restaurants i autoritzi "la reobertura immediata de la restauració, amb les mesures adequades, atès el nivell de casos actuals diaris de covid-19".

Després que l'Executiu autonòmic hagi comunicat la decisió a sindicats i patronals del sector, l'entitat ha expressat en un comunicat la seva "disconformitat més enèrgica" amb una mesura que consideren que "no fa més que agreujar un sector totalment ofegat".

En concret, Arema han demanat que es tornin a obrir els interiors dels locals amb un 50% de l'aforament i els exteriors amb un 75% amb un màxim de sis persones per taula. A més, també demana que el tancament dels establiments es fixi a les 23 h i que quan millori el nivell d'hospitalització i ingressos en UCI, l'hora de tancament sigui la mitjanit i un augment de fins a vuit comensals.

En el comunicat remarquen que s'han pres les mesures "sense planificació, sense consens i, sobretot, amb premeditació" i que han tornat a emmordassar "el pulmó econòmic balear". A més, han assegurat que, des de fa un any, la restauració "està en el punt de mira de les restriccions més extremes".

L'associació també ha denunciat que hi ha "un greuge comparatiu d'extrema duresa amb altres sectors" i ha qualificat les restriccions de "desmesurades i abusives respecte de la realitat".

stats