Societat 06/12/2018

Troben un cos a la fossa de Santa Maria que podria ser el del batle de Búger

La troballa ha estat aquest dijous a primera hora del matí

M.a.
1 min
Troben un cos a la fossa de Santa Maria que podria ser el batle de Búger

PalmaEls tècnics que duen a terme les excavacions a la fossa de Santa Maria han trobat les restes d'un cos que podria correspondre al del batle republicà de Búger, Joan Alemany i Villalonga.

La consellera de Cultura, Fanny Tur, afirma que "hi ha indicis i esperances" que les restes òssies pertanyin a Alemany, però han de ser "prudents", ja que no es té "el 90% de la confirmació". Ha assenyalat que "per la situació i les característiques del cos i del crani" es podria tractar del batle represaliat. La consellera n'ha estat avisada a les 8 d'aquest matí i s'ha desplaçat a la zona. Aquest divendres dematí els arqueòlegs visitaran l'arxiu de Santa Maria per completar-ne la investigació.

Tur ha destacat que es tractaria d'una "gran notícia en un dia com avui".

La ubicació de la fossa de Santa Maria ha estat possible gràcies als testimonis orals, ja que l'execució de Joan Alemany no va ser fruit de cap consell de guerra. La zona excavada és un requadre enjardinat a la dreta de la porta d'entrada del cementeri. Els autors de l'estudi que ha permès iniciar les tasques d'exhumació són Lara Gelabert i Marçal Isern.

Troben un cos a la fossa de Santa Maria que podria ser el batle de Búger
Troben un cos a la fossa de Santa Maria que podria ser el batle de Búger
stats