Societat 11/05/2020

Tres infermeres rastregen els contactes estrets de malalts de covid-19

IB-Salut preveu que més endavant hi haurà, en total, 45 sanitaris i 45 administratius dedicats a cercar possibles casos de contagi a les Illes

M. F.
1 min
Sanitaris ofereixen consultes virtuals a través de Twitter, Instagram i Facebook

PalmaL'IB-salut ha informat que actualment hi ha tres infermeres rastrejant els contactes estrets de les persones que han donat positiu a les proves de coronavirus per cercar possibles casos de contagi. En total es preveu que hi hagi 45 sanitaris i 45 administratius per dur a terme aquestes tasques.

L'objectiu de la recerca és fer una enquesta epidemiològica per saber si els contactes estrets s'han infectat i també, en cas d'haver-se contagiat de la malaltia, traslladar-los la informació perquè facin l'aïllament que estableix la quarantena del coronavirus.

Actualment, les sanitàries estan ubicades a la Unitat Bàsica de Salut del Molinar, lloc des del qual parteixen les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVACS). Aquesta actuació forma part de l’Estratègia de diagnòstic, vigilància i control de la fase de transició de la pandèmia a les Balears que pretén augmentar la capacitat de detecció precoç. Els centres de salut disposaran de PCR i faran les proves directament des d'allà i després les enviaran al laboratori de l’Hospital Universitari Son Espases.

stats