Societat 20/03/2022

Tres detinguts a Manacor per oferir contractes a canvi de doblers a ciutadans estrangers

Els feien pagar entre 4.000 i 7.000 euros

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional durant la detenció.

PalmaTres persones han estat detingudes a Manacor per diversos delictes contra els drets dels treballadors, falsedat documental i pertinença a un grup criminal. La Policia Nacional ha explicat que els detinguts facilitaven contractes laborals a ciutadans estrangers a canvi d'entre 4.000 i 7.000 euros. Amb aquests documents, podien sol·licitar el permís de residència i feina.

Segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa, els arrestats són l'administració "única, l'operadora i l'encarregada" d'una empresa de construcció de Manacor. Les investigacions van començar quan la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals va rebre la denúncia d'una persona que afirmava que, després de diversos anys en situació irregular a Espanya, es va posar en contacte amb el responsable d'una empresa que li oferia un contracte laboral.

L'encarregat li va demanar 7.000 euros a canvi de realitzar-li un contracte i poder continuar amb les gestions de la targeta de residència. Segons ha indicat la Policia Nacional, el responsable d'aquesta entitat li va dir que li descomptaria del seu contracte les quotes de la Seguretat Social.

Arran d'aquesta informació, els agents van comprovar que hi havia altres ciutadans estrangers en la mateixa situació, que també havien estat obligats a pagar "fortes" sumes de doblers.

stats