Societat 18/05/2022

Una trentena de persones es manifesten a Palma amb motiu del Dia internacional contra l'LGTBIfòbia

Els assistents han recalcat que "el repte més gros" al qual s'enfronta el col·lectiu "és l'avanç de la ultradreta"

ARA Balears
1 min
La manifestació s'ha fet aquest dimarts a Palma.

PalmaUna trentena de persones s'han manifestat aquest dimarts horabaixa a Palma amb motiu del Dia internacional contra l'LGTBIfòbia, que es commemora cada 17 de maig. Segons ha informat Europa Press, en la protesta els assistents han assenyalat que "el repte més gros" al qual s'enfronta el col·lectiu "és l'avanç de la ultradreta".

El recorregut ha començat, a les 19.30 hores a la plaça d'Espanya. Minuts després, els manifestants s'han aturat davant la seu de Vox Balears, on s'ha llegit un manifest en què els participants han criticat que "els discursos d'odi" ara "tenen un altaveu institucional".

Durant la manifestació, convocada per l'entitat Balears Diversa, els participants han recorregut els carrers de Palma al crit d'"aquí està la resistència trans", "fora feixistes de la ciutat" i "invisibilitzar és perpetuar".

A l'inici de la convocatòria, la presidenta de Balears Diversa, Laura Durán, ha llegit un manifest en què ha exposat que "el col·lectiu encapçala els darrers anys les estadístiques de delictes d'odi i gairebé un 80% d'aquestes agressions no es denuncien precisament per por de visibilitzar-se".

També han reclamat "una major formació i sensibilització als cossos i forces de seguretat de l'Estat, una Fiscalia General que sigui contundent amb els delictes d'odi i una renovació del poder judicial".

En declaracions als mitjans, Durán ha indicat que "el 2005 el president Zapatero va fer coses molt bones per al col·lectiu", però ha lamentat que "l'Estat encara té un deute històric amb les persones trans".

Per part seva, l'entitat Ben Amics ha decidit no participar en la manifestació i ha optat per la sensibilització social a través d'un aparador informatiu situat també a la plaça d'Espanya de Palma.

stats