Societat 05/09/2018

El tren Inca-Manacor se substituirà per un autobús aquest cap de setmana

Les obres d'electrificació de la línia obliguen a tallar-hi la circulació

Efe
2 min
Imatge d'arxiu dels usuaris pujant al tren.

PalmaServeis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha informat aquest dimecres que aquest cap de setmana cobrirà amb autobusos el trajecte de tren entre Inca i Manacor per les obres d'electrificació de la línia, ja que s'executaran treballs puntuals en el pont de Corbera que obliguen a tallar-hi la circulació.

Tots els serveis de tren entre Inca i Manacor, en tots dos sentits, dels dies 8 i 9 de setembre els faran autobusos. Els treballs formen part de l'electrificació del tram Enllaç-Manacor, que està ja en la recta final.

Serà necessari interrompre el trànsit de trens per a la intervenció en el pont de Corbera perquè és especialment complexa i exigeix un major temps d'execució continuada, pel formigó que ha d'emprar-se per forjar correctament, la qual cosa impedeix fer els treballs en una sola nit. S'ha optat per realitzar aquesta actuació durant el cap de setmana per minimitzar les molèsties als usuaris.

El pont de Corbera és un element d'especial interès dins del patrimoni ferroviari mallorquí. Datat el 1877, té 53 metres de longitud i s'eleva per sobre del torrent de Vinagrella.

Els autobusos faran parada a Sineu i Petra, i sortiran des de les estacions de tren. Els que cobriran el servei entre Inca i Manacor variaran pocs minuts l'horari de pas per les estacions intermèdies respecte de l'horari que el tren fa habitualment. Els busos que cobriran els serveis Manacor-Inca sortiran des de l'estació de Manacor denou minuts abans de l'horari habitual del tren, de manera que en comptes de sortir a i 24 minuts de cada hora, ho faran a i 05.

Els bitllets es podran comprar mitjançant les màquines expenedores de les estacions, i les línies de bus L403 (Ariany-Estació Sineu) i la L406a (Sant Joan-Estació Sineu) oferiran el servei habitual, però no hi haurà la connexió horària amb el tren.

En total, se'n veuran afectats desset serveis de tren en cada sentit durant dissabte i diumenge. La circulació de les altres línies no quedarà alterada i funcionarà amb normalitat en els horaris habituals.

stats