Laboral
Societat 19/06/2023

Els treballadors del metall i la patronal arriben a un acord i es desconvoca la vaga

S'aproven les noves condicions del sector per als pròxims tres anys

ARA Balears
1 min
Protesta dels treballadors del sector del metall al polígon de Son Castelló.

PalmaEls sindicats del sector del metall a les Balears –CCOO, UGT i USO– i la patronal han arribat aquest dilluns a un nou acord per als pròxims tres anys i evitar noves jornades de vaga, que s'havien de fer la setmana que ve.

Representants empresarials i sindicals han mantingut aquest dilluns una trobada en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB) en el qual s'ha arribat a nous punts d'acord per evitar les aturades anunciades a partir del pròxim 27 de juny. Segons han informat els sindicats en un comunicat conjunt, l'acord ja està signat i ha estat ratificat per la majoria dels delegats.

D'aquesta manera, hi haurà increments salarials del 4% per al 2023, el 2024 i el 2025 i una suma del 2% enguany per pèrdua de poder adquisitiu. La patronal, no obstant això, no ha acceptat la demanda d'aquesta compensació també per al 2025.

Destaca també l'increment d'un dia d'assumptes propis sense justificació, mentre que mantenen millores en les dietes, de les retribucions de les vacances i els permisos per a l'assistència mèdica de 12 hores, que s'amplien a medicina privada, acompanyament de menors i a persones dependents.

stats