Societat 15/06/2023

Els treballadors del metall de les Balears arriben a un nou acord per evitar la vaga

El pacte l'hauran de ratificar les assemblees i la intenció és que el proper dilluns pugui tancar-se

ARA Balears
1 min
Vaga dels treballadors del sector del metall de les Balears

PalmaEls sindicats del sector del metall a les Balears i la patronal han aconseguit aquest dijous un nou acord després d'haver-se reunit en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB). Aquest pacte, si el ratifiquen les assemblees de delegats, evitarà la vaga prevista per al pròxim 27 de juny. Segons ha recollit Europa Press, cada sindicat presentarà als seus delegats les noves propostes amb la intenció que dilluns que ve pugui segellar-se el nou acord.

Pel que fa a l'anterior preacord, entre les millores destaca l'increment d'un dia d'assumptes propis sense justificació, mentre que mantenen millores en les dietes, en les retribucions de les vacances i els permisos per a l'assistència mèdica de 12 hores, que s'amplien a medicina privada, acompanyament de menors i a persones dependents.

Quant a la part econòmica, l'acord ja preveia augments salarials del 4% per a enguany, 2024 i 2025, i una suma del 2% aquest any per pèrdua de poder adquisitiu. No obstant això, la patronal no ha acceptat la demanda d'aquesta compensació també per al 2025.

stats