Societat 13/06/2023

Els treballadors del metall de les Balears tornaran a la vaga el 27 de juny

El sector no ha arribat a un acord amb la patronal

ARA Balears
1 min
Protesta dels treballadors del sector del metall al polígon de Son Castelló aquest dimarts.

PalmaEls treballadors del sector del metall a les Balears tornaran a la vaga el pròxim 27 de juny després de no arribar un acord amb la patronal en una reunió en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB). Segons ha informat Europa Press, el representant del sindicat USO, Fran Vila, ha lamentat el "bloqueig" en les negociacions i ha denunciat que els representants empresarials "no es moguin ni un centímetre".

Segons ha explicat, la patronal no accepta més que la proposta d'un increment salarial del 4% el 2023, 2024 i 2025, a més d'un complement del 2% el primer any per pèrdua de poder adquisitiu. Vila ha recordat que els sindicats reclamen el mateix complement del 2% també per aL 2025, extrem que la patronal no accepta.

D'aquesta manera, la vaga començarà amb una aturada de dues hores i una concentració a l'aeroport de Palma dia 27 de juny. L'endemà, es farà vaga de 24 hores en el polígon de Son Castelló. El 29 de juny, la vaga es traslladarà a Can Valero i el 30 de juny, al polígon de Marratxí. En aquests casos, també es faran concentracions a les 12 hores. Està previst que aquest mateix dimarts es registri l'avís de vaga.

stats