Societat 17/06/2022

Els treballadors de les deixalleries de Menorca no descarten fer vaga a l'agost

Es queixen de les càrregues de treball i els baixos sous

Iván Martín
1 min
Imatge d'una deixalleria a Menorca.

MAÓEl sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat aquest divendres que les males condicions salarials i laborals de les deixalleries de Menorca estan provocant el col·lapse del servei, així com un clima laboral "asfixiant". Per aquest motiu, l'organització sindical ha assenyalat que començarà a convocar mobilitzacions i no descarta una vaga a l'agost.

CCOO ha recordat que des de fa mesos s'ha plantejat al Consorci de Residus de Menorca la necessitat d'afrontar la problemàtica dels treballadors, però el resultat no ha estat exitós fins al moment. També es van reunir el passat 7 de setembre amb el conseller insular de Medi Ambient, Josep Juaneda, per a presentar-li un informe amb 14 denúncies, principalment relatives als incompliments de la legislació sobre prevenció de riscos laborals per part de l'empresa concessionària, el no compliment de les instal·lacions sobre disposicions mínimes en els llocs de feina, que ara s'han agreujat amb l'onada de calor, o la recepció d'amiant.

D'altra banda, també es queixen del desajust entre els horaris laborals i d'atenció els usuaris, les càrregues de treball, els baixos sous i la categoria laboral inferior a les funcions desenvolupades per operaris i la necessitat de revisar aquesta situació de cara els nous plecs. Finalment, han advertit que el volum de treball s'ha incrementat considerablement en els últims tres anys i consideren que no és possible mantenir la mateixa plantilla quan hi ha mesos que s'ha triplicat el nombre d'usuaris.

stats