Societat 31/01/2019

Els treballadors de Cemex bloquegen la fàbrica

L'empresa ha oferit la reubicació a fàbriques de la Península, però els treballadors no ho han acceptat

Ara Balears
1 min
Els treballadors de Cemex bloquegen la fàbrica

PalmaEls treballadors de Cemex a Lloseta han fet una passa més en les seves protestes i aquest dijous han intensificat les seves accions per l'actitud de l'empresa, contrària a negociar l'ERO. En una assemblea duita a terme aquest dijous migdia, els treballadors han decidit, mitjançant una votació, bloquejar les portes de l'empresa i no deixar sortir ciment o qualsevol altre material que s'hi produeixi.

Segons fonts d'UGT, el conveni no avança socialment i, per tant, no obriran les portes de la fàbrica fins que no acabin les negociacions amb Cemex. A més, han anunciat que l'11 de febrer faran vaga general amb totes les fàbriques a escala estatal.

Recordem que la primera proposta de les negociacions de l'ERO de la fàbrica de Cemex a Lloseta pretén acomiadar 86 dels 98 treballadors. Segons ha informat el president del comitè d'empresa de Cemex, Vicenç Villalonga, a l'ARA Balears, Cemex només es compromet a mantenir 12 dels treballadors de la planta, mentre que a la resta se'ls ha oferit una reubicació a les fàbriques de la Península, però els treballadors no ho han acceptat.

Els projectes per reindustrialitzar la zona de Lloseta, anunciats durant el mes de gener, preveuen la creació d'uns 40 llocs de feina, però els treballadors de Cemex consideren que no hi ha garanties suficients que aquests projectes es duguin a terme a curt termini.

stats