Societat 23/09/2021

Una treballadora de l'IB-Salut organitzava festes il·legals a Eivissa saltant-se totes les restriccions

Els rastrejadors han denunciat 29 promotors i organitzadors d'aquests esdeveniments

ARA Balears
1 min
Xalet de Calvià on s'havia preparat una festa il·legal

PalmaEl Consell d'Eivissa ha denunciat 29 persones durant el mes d'agost per organitzar festes il·legals on no es respectaven ni cap de les mesures sanitàries imposades pel Govern balear ni tampoc les restriccions. Entre els acusats destaca la presència d'una treballadora de l'IB-Salut, que sota el pseudònim Anita Dinamita organitzava festes i venia entrades a través de grups de WhatsApp. Davant aquesta situació, a més d'interposar la denúncia pertinent, el Consell d'Eivissa ha posat "en coneixement" del Govern balear el cas per si escau fer alguna investigació interna.

Durant el mes d'agost un equip de rastrejadors –que formaven part d'un grup de lluita contra les festes il·legals– va aconseguir aturar un total de set festes i es localitzaren 29 persones que es dedicaven a la promoció, organització i venda d'entrades d'aquests esdeveniments. Els rastrejadors es feien passar per clients o joves interessats a acudir a les festes per detectar-les, identificar els promotors i actuar per evitar que aquests esdeveniments il·legals fossin un focus de contagi de coronavirus.

En els set casos els rastrejadors varen informar de la festa la Policia Local, però, segons ha detallat el Consell d'Eivissa, "la manca d'efectius policials i la legislació antiquada han provocat que la policia només en pogués dissoldre una". Cap de les festes detectades pels membres del grup de lluita contra les festes il·legals es va organitzar a habitatges turístics.

stats