Societat 05/11/2021

Una treballadora de l'IBJove acusa el nou director de l'OBIA d'assetjament

La Conselleria d'Afers Socials assegura que va iniciar el protocol i que no consten expedients oberts amb anterioritat respecte d'aquest tema

ARA Balears
2 min
Josep Lluís Riera, nou director de l'OBIA.

PalmaUna treballadora de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), Empar Bosch, ha denunciat a través de Facebook que el recentment nomenat director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), Josep Lluís Riera Moll, la va "assetjar" quan era el seu superior tècnic directe. Aleshores, Riera era cap de l'àrea d'Instal·lacions, Participació i Formació de l'IBJove.

Segons Bosch, el seu superior va tenir "conductes classificades a la taula del Pla d'igualtat del Personal de Serveis Generals de l'Administració de la CAIB". Entre aquestes, enumera "acudits de contingut sexual, comentaris sexuals, preguntes sobre la vida sexual, assignació de tasques sense sentit d'una gran dificultat que no estaven relacionades amb la meva formació ni experiència, utilitzant un humor sexista i una manera de tractar-me ofensiva".

En resposta a aquesta publicació, Afers Socials ha reaccionat de manera pràcticament immediata amb un comunicat en què assegura que "el protocol es va posar en marxa", després de demanar-li a la treballadora que exposàs per escrit aquells fets. "La treballadora va registrar un escrit dirigit a la consellera on exposava que una dona havia estat sotmesa a assetjament a un departament de la Conselleria sense explicar res més. També es demanava una reunió amb la consellera", expliquen.

Davant això, afegeixen, "la consellera va ordenar per escrit a la directora general d'Infància, Joventut i Famílies i al gerent de l'IBJOVE que s'iniciàs el protocol d'assetjament d'IBJove i va donar hora a la treballadora per reunir-se amb ella". Però aquesta reunió no va arribar a fer-se perquè la treballadora va al·legar que no hi podia acudir perquè "no es trobava bé" i hores després "es va donar de baixa laboral".

Amb tot, Riera no reconeix els comentaris dels quals se l'acusa i assenyala que està a disposició de qualsevol acció que se li encomani des del protocol.

En aquests moments, manté Afers Socials en el seu comunicat, "la treballadora està pendent de signar un document on se l'informa que s'ha iniciat el protocol perquè està de baixa laboral". A més, puntualitzen que "no consten expedients oberts anteriorment respecte d'aquest tema", però no esmenten en cap moment el nom de la persona acusada d'assetjament, Josep Lluís Riera Mas.

stats