Societat 17/11/2020

Aquest any s'han fet 62 trasplantaments de ronyó a les Balears

La consellera de Salut ha assegurat que s'han fet "en plena pandèmia i quan les comunitats autònomes n'han deixat de fer"

Ara Balears
1 min
Les Balears es consoliden com a una de les comunitats amb més trasplantaments de l'Estat espanyol

PalmaAquest any s'han fet 62 trasplantaments de ronyó a les Illes Balears. Així ho ha comunicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en el ple del Parlament, segons ha informat l'agència Efe. Gómez ha assegurat que aquestes operacions han acabat "amb molt bons resultats" i que s'han fet "en plena pandèmia i quan les comunitats autònomes n'han deixat de fer".

En el torn de preguntes de control al Govern, la diputada de Gent per Formentera, Silvia Tur, ha demanat a Gómez si té previst reprendre el servei d'hemodiàlisi a Formentera per evitar que els tres pacients que s'hi sotmeten hagin de viatjar dues vegades per setmana a Eivissa. En aquest sentit, Gómez ha dit que estan estudiant com millorar l'atenció d'aquests tres pacients, però ha advertit que per posar-ho en marxa és necessari contractar un nefròleg i "no és fàcil".

Tur ha insistit que el servei es va muntar en el seu moment a Formentera per a un pacient, i ara n'hi ha tres, d'entre 60 i 85 anys. Ha recalcat que si ja es va disposar del servei pot recuperar-se, i ha demanat que s'inclogui en el pressupost del 2021 la contractació d'un especialista adscrit a l'Hospital de Formentera i de l'equipament necessari.

stats