Societat 13/06/2018

Trapero, Zoido, Sáenz de Santamaría i el director del CNI compareixeran a la comissió d'investigació dels atemptats

El Parlament ha aprovat la presència de més d'un centenar de testimonis i experts

Montse Riart
2 min
Una multitud s'ha apropat aquest divendres a Les Rambles de Barcelona per mostrar els seus respectes a les víctimes de l'atemptat de dijous

BarcelonaLa comissió d'investigació parlamentària sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils el 17 d'agost, en què van perdre la vida 16 persones i un centenar més van resultar ferides, ha començat a treballar aquest matí amb la tria dels testimonis i experts que declararan a les diferents sessions de treball. Entre els compareixents hi ha el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero; l'exministre de l'Interior Ignacio Zoido; l'exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría; l'exministre d'Exteriors Alfonso Dastis; el director del CNI, Fèlix Sanz Roldán; el director del CITCO, Josep Lluis Olivera, i l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo.

L'exrepresentant del govern espanyol a la comissió de seguretat dels atemptats, Diego Pérez de los Cobos, que també va ser el responsable del dispositiu de l'1-O, també haurà de comparèixer a la comissió, així com els màxims responsables de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'àrea d'informació dels Mossos d'Esquadra que porten la investigació dels atemptats, tot i que en aquest últim cas les declaracions es faran a porta tancada per preservar la seva identitat i el contingut, ja que la investigació judicial continua sota secret de sumari.

En canvi, no s'ha aprovat la compareixença d'alguns exconsellers com ara el d'Interior, Joaquim Forn. Sí que hi hauran de comparèixer l'actual cap dels Mossos, Ferran López, i el director i el subdirector d'El Periódico de Catalunya, Enric Hernández i Lluís Mauri, que el dia de l'atemptat van assegurar que els Mossos havien rebut un avís sobre la possibilitat d'un atemptat a Catalunya.

La comissió es reunirà els dimarts a la tarda, tot i que el calendari s'adaptarà a la resta de comissions que se celebrin al Parlament. La previsió és que en la pròxima sessió ja es puguin cridar a declarar algunes de les compareixences que han quedat aprovades.

stats