Societat 22/10/2021

Els transportistes demanen la creació "urgent" d'un carril exclusiu per als professionals del sector a la via de cintura de Palma

Reclamen que s'hi incloguin els vehicles de mercaderies en hora punta d'accés i sortida dels polígons industrials

ARA Balears
1 min
Retencions a la via de cintura de Palma.

La Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) ha demanat la creació "urgent" d'un carril d'alta densitat exclusiu a la via de cintura de Palma per al transport professional. Reclamen també que s'hi incloguin els vehicles de mercaderies en hora punta d'accés i sortida dels polígons industrials.

Segons ha informat Europa Press, la federació ha explicat que la creació d'aquest carril té assignat un pressupost de 115 milions d'euros, repartits en dues fases d'execució: enguany i el 2026. Així mateix, per a les diferents actuacions paral·leles de millora de la mobilitat del transport –sigui de viatgers o de mercaderies–, el Pla té assignats un total de 345 milions d'euros. Amb tot, la FEBT ha demanat al Govern i el Consell de Mallorca que defineixin "clarament" quan començaran aquestes millores.

A més del condicionament de la via de cintura de Palma, el Pla inclou també la creació d'uns centres intermodals, a més d'un carril bus bidireccional amb senyalització lumínica diferenciada i que arriba fins a Santa Ponça o la implantació de carrils bus a les principals vies urbanes d'accés a la ciutat. D'altra banda, en el cas d'Eivissa, està projectada la creació també d'un carril bus a Santa Eulària.

La federació ha considerat imprescindible, malgrat no estar previst pel Consell de Mallorca, que el polígon de Can Valero, a Palma, disposi també d'un carril preferencial destinat a vehicles professionals.

stats