Societat 15/09/2022

El transport escolar serà gratuït per a l'alumnat de tres a sis anys de centres públics

Els estudiants de cicles formatius de grau bàsic i els de centres concertats d'educació especial tampoc no hauran de pagar pel servei de transport

ARA Balears
2 min
L'inici del nou curs escolar, en imatges

PalmaLa Conselleria d'Educació ha presentat aquest dijous l'esborrany de decret que regula el transport escolar a la Mesa Sectorial d'Educació, el qual incorpora el reconeixement al dret del servei de transport escolar per a determinats nivells i edats. Així, el transport escolar serà gratuït per a l'alumnat de segon cicle d'Educació Infantil (de tres a sis anys), el que cursa cicles formatius de grau bàsic en centres públics i els alumnes escolaritzats en centres concertats d'educació especial.

A banda d'això, el decret regula l'ús del servei de transport per als alumnes d'ensenyament postobligatori en centres públics no universitaris. Així, les modalitats que preveu l'esborrany són tres: rutes de transport escolar com les que hi ha actualment, convenis de col·laboració amb consells insulars, entitats locals i associacions de famílies i ajudes al transport escolar.

En el cas de l'alumnat de tres a sis anys i alumnat de centres d'educació especial suposarà ampliar les places de les licitacions de les rutes de transport escolars habituals; per tant, serà efectiva a partir de la finalització dels contractes vigents. En el cas de l'alumnat postobligatori, en canvi, es produeixen diferents escenaris. Per una banda, quan hi ha places vacants en les rutes contractades per a alumnat de nivell obligatori, l'alumnat de nivell postobligatori podrà ocupar-les sense cap cost.

Per altra banda, quan hi hagi una necessitat de transport escolar que no es pugui cobrir per línies regulars o per altres circumstàncies autoritzades, es podran formalitzar convenis amb les administracions locals. De fet, actualment s'està fent a manera de proposta pilot a Sineu i Santanyí. Així mateix, i excepcionalment, en casos d'imperiosa necessitat, també es podran formalitzar convenis per al transport d'alumnat d'educació bàsica a centres concertats quan no hi hagi places d'escolarització públiques al seu municipi de residència.

stats