Societat 01/08/2018

Els busos de transport interurbà incorporaran sistemes de videovigilància a partir del 2019

Les víctimes de violència masclista tindran un 50% de descompte en el transport a Mallorca

Toni Crespí
1 min
El conseller Marc Pons i la consellera Pilar costa signen l'acord de mesures contra la violència masclista.

PalmaAquest migdia s'ha signat un acord que recull un conjunt de mesures relacionades amb la violència masclista i el transport públic interurbà. A partir del gener del 2019 s'incorporaran sistemes de videovigilància als busos i les dones víctimes d'aquest tipus de violència pagaran la meitat en el transport a Mallorca.

A l'acte hi han assistit el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i la consellera de Presidència, Pilar Costa, que juntament amb l'Institut Balear de la Dona i la Direcció General de Mobilitat han exposat les distintes mesures del conveni.

Segons ha informat la consellera, el descompte es va començar a aplicar el 2 de juliol. De moment, només dues dones han sol·licitat la targeta, que tindrà el mateix format que el model convencional per mantenir la privacitat de la víctima.

Per la seva banda, el conseller Marc Pons s'ha mostrat molt satisfet amb l'acord i ha assenyalat que "aquestes mesures són imprescindibles per col·laborar en la sensibilització, la conscienciació i la prevenció contra la violència masclista".

A més, també s'han adquirit altres compromisos com la difusió del número de telèfon d'atenció les 24 hores de l'IB-Dona a les estacions de tren i metro, la millora de la il·luminació de nit a les estacions i la cessió gratuïta dels espais publicitaris propis de la xarxa de transport per a campanyes de difusió contra la violència masclista elaborats per l'IB-Dona.

Amb tot, el conseller Pons ha destacat una darrera mesura. Pons ha explicat que "el personal del tren i el metro rebran cursos de formació en aspectes d'igualtat i perspectiva de gènere adaptats al seu entorn laboral".

stats