Societat 08/04/2019

Una tovallola de Melicotó, el premi per comprar al petit comerç

Els municipis decidiran si posen en marxa la campanya de Pimeco abans o després de les eleccions

Maria Fuster
2 min
Presentació de la campanya de PIMECO 'Viu mallorquinament'

PalmaPer segon any consecutiu, comprar al petit comerç tindrà premi. Pimeco reedita la seva campanya per promoure les compres a les botigues locals. Enguany es diu 'Viu mallorquinament' i consisteix a aconseguir sis segells, que s'obtindran en sis establiments diferents del mateix municipi. L'any passat el premi era una senalla, enguany és una tovallola dissenyada per Melicotó. "Els dibuixos estan plens de referències mallorquines. Tot i que hi falten, com ens han fet saber, una ensaïmada i una sobrassada", ha comentat, amb un somriure, el president de Pimeco, Toni Fuster, qui també ha assenyalat que s'hi podrien incloure en una segona edició.

D'altra banda, Fuster ha fet referència a la coincidència de la campanya de Pimeco amb l'electoral, ja que durant aquesta no es poden fer actes que es pugui entendre que poden treure un rèdit polític. És per això que l'Associació del Petit i Mitjà Comerç convida cada municipi a decidir quan la volen engegar. "Les tovalloles les tindrem a mitjan maig. Esperam que no sigui un problema la campanya electoral, ja que el regidor o el batle no es podrien fer la foto de presentació. Han de decidir si la volen tenir a les botigues el 15 de maig o si s'estimen més després, el 15 de juny. Com vulgui cada ajuntament", ha assenyalat el president de Pimeco.

La previsió és arribar als 20 o 25 municipis i s'hi poden sumar fins a dia 15 d'octubre, que és quan acaba. L'any passat varen ser 18 en total. De moment, la campanya es durà a terme a Andratx, sa Pobla, Esporles, Porreres, Calvià, Pollença, Santa Maria, Lloseta, Son Servera, Alcúdia, Costitx, Muro i, previsiblement, a Marratxí. "S'hi poden adherir més pobles, tots els que vulguin, l'únic que necessitam és saber la quantitat de tovalloles que necessiten", assegura Fuster. Els ajuntaments han d'aportar 19 euros més IVA per cada tovallola. De moment se n'han encarregat 1.500, però se'n poden demanar més en funció dels ajuntaments.

stats