Turisme
Societat 25/07/2023

Les touroperadores intercanvien paquets de Grècia per Mallorca

Aquesta setmana les agències anunciaven la cancel·lació de centenars de paquets turístics per anar a l'illa de Rodes

ARA Balears
1 min
Flames vives a una zona boscosa a l'àrea de la comunitat de Platanos, al municipi de l'Antiga Olimpia, a l'oest de Grècia.

PalmaLa catàstrofe que està vivint l'illa grega de Rodes ha suposat un punt i a part per a la temporada turística de Grècia. L'enorme incendi que continua cremant després de vuit dies de flames i ha suposat l'evacuació de 30.000 persones, entre elles més de 15.000 turistes, ha forçat els touroperadors a cancel·lar els paquets de viatges, o bé a facilitar el canvi de destinació, entre les quals es troba Mallorca com una de les principals alternatives ofertes per les agències.

Segons ha avançat aquest dimarts Diario de Mallorca, agències de viatges com TUI, EasyJet i Jet2 han cancel·lat totes les arribades previstes al voltant de a les illes gregues i estan operant amb vols buits per repatriar turistes dels seus països.

Davant aquesta situació, les agències han començat a facilitar als clients que tenien previst anar a la zona afectada de Rodes, com a altres àrees, alternatives a les seves vacances. Així, els turistes poden triar entre el reemborsament del paquet comprat o bé intercanviar-lo per una altra destinació com Espanya, Portugal, Turquia o Tunísia. En el cas de Mallorca, no es preveu que s'ampliï la capacitat per allotjar aquests nous turistes, però amb les cancel·lacions, almenys a curt termini, i potser també després de l'extinció dels incendis, els touroperadors estan a l'aguait de captar visitants que canviïn Rodes o Corfú per Mallorca.

stats