Societat 19/02/2018

Tots per Pollença demana modificar la ubicació del nou PAC

Moció per modificar la ubicació del nou PAC de Pollença d'acord amb el decret llei 1/2018 publicat recentment

Maria Cifre
2 min
TOTS per Pollença demana modificar la ubicació del nou PAC

PollençaTots per Pollença, el Partit Popular de Pollença i el regidor no adscrit, Martí Roca, presenten una moció a la sessió plenària de dijous per modificar la ubicació del nou PAC de Pollença i instar el Govern de les Illes Balears a dur a terme la declaració d’interès autonòmic del projecte.

La Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, ateses les mancances de l'espai de l’actual PAC, va plantejar la construcció d’un nou centre de salut a Pollença. L’Ajuntament pollencí va proposar el solar de Can Conill per al projecte.

Segons que explica el portaveu de Tots per Pollença, Tomeu Cifre, “en aquell moment ja vàrem creure que el consistori no havia analitzat totes les opcions”. Pel que fa als solars municipals del Camp d'en Costa i de Can Bach, l’Ajuntament va anunciar la compra d'aquest darrer el passat dijous, 15 de febrer, amb la intenció d’habilitar-hi unes 350 places d’aparcament.

Tots per Pollença, el Partit Popular de Pollença i el regidor no adscrit demanen que el consistori es repensi la idea de construir el nou PAC de Pollença al solar de Can Bach, el qual “té accés directe a la carretera i compleix els requisits del decret llei 1/2018 publicat el passat 20 de gener pel Govern de les Illes Balears”, segons que explica Cifre. Es tracta d’un decret de mesures urgents per a la millora i l'ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la CAIB, que permetria la construcció del nou centre de salut. “A més, no hauríem de fer un nou aparcament ni malgastar els 250.000 euros que es varen invertir en la construcció de l’aparcament de Can Conill l’any 2014”, assenyala.

El punt número 10 de l’ordre del dia del ple que es farà elproper dijous és la moció que fan Tots per Pollença, el Partit Popular de Pollença i el regidor no adscrit, Martí Roca amb l’objectiu que s’emeti un informe de viabilitat per a la construcció del nou PAC al solar de Can Bach i instar al Govern de les Illes Balears a declarar el projecte com a inversió d’interès autonòmic proposant el sòl rústic d'aquest solar, segons l’article 3 del decret llei 1/2018. A la moció també es demana la suspensió de la cessió del solar de Can Conill per a la construcció del nou PAC i la formalització de la cessió de Can Bach a la Conselleria de Sanitat.

stats