Catifa vermella

La catifa vermella dels Globus d'Or: entre l'extravagància de les transparències i els consagrats vestits llargs

Transparències masculines, dissenys d'alta costura i estilismes andrògins han marcat la catifa vermella de la gala de cinema

6 min
Jennifer López a la catifa vermella dels Globus d'Or

BarcelonaL'elegància dels Globus d'Or ha donat el tret de sortida a les gales de premis de cinema del 2024. Com cada any, la temporada de catifes vermelles s'inicia amb el Globus d'Or, celebrats a l'Hotel Beverly Hilton de Los Angeles. Però no tot ha seguit la mateixa litúrgia. Després de 81 edicions, l'esdeveniment ha estat coordinat per primera vegada per Dick Clark Productions, després de la dissolució de la Hollywood Foreign Press Association.

Però el relleu organitzatiu no ha afectat el lluïment d'una de les catifes vermelles més elegants de l'any, on no han faltat les transparències masculines, els dissenys d'alta costura i la reivindicació d'estilismes cada vegada més andrògins, com el de la cantant i guanyadora del Globus d'Or a millor cançó original, Billie Ellish, de 22 anys. El duel Barbenheimer també s'ha vist reflectit en el vestuari dels Globus d'Or. D'una banda, aquells que han optat per esprémer la paleta de tons rosats del Barbiecore, i de l'altra, els fidels defensors d'un estilisme més conservador, amb la immortal combinació del blanc i negre.

Qui capitaneja la lluita per la defensa del color i tot allò que es vincula a l'univers femení és la sempre esplèndida Margot Robbie. En la gala de l'any anterior ja va començar a dibuixar la tendència del rosa com a color de moda, lluint un vestit de color rosa pal, i enguany s'ha reafirmat amb un model d'Armani Privé de color rosa fluorescent, inspirat en la nina de Barbie de l'any 1977. A la moda del Barbiecore també s'hi ha sumat una elegantíssima Jennifer Lopez, amb un disseny confeccionat a mida per a l'ocasió de Nicole + Flicia Couture. D'un estilisme més clàssic, però seguint la tendència dels roses, l'actriu Helen Mirren també ha destacat pel seu vestit de capes de Dolce & Gabbana, i d'un to lilós similar al de Mirren s'ha vestit la presentadora Oprah Winfrey, de la mà de la casa Louis Vuitton.

Entre els que han reivindicat el Hollywood més clàssic hi ha Timothée Chalamet, amb un conjunt total black de Celine Homme; l'inconfusible vestit de color cru de Natasha Lyonn, firmat per Schiaparelli; Rosamund Pike, amb un vestit negre d'encaix de Dior, i Greta Lee, actriu de Past lives, amb un vestit d'estètica de deessa grega de la mà de Loewe.

Margot Robbie ha capitanejat la tendència de 'Barbiecore' per celebrar la seva nominació per 'Barbie'. El vestit, dissenyat per Armani Privé, està inspirat en la famosa nina de l'any 1977.
Julianne Moore, nominada a millor actriu de repartiment per 'May december', amb vestit paraula d'honor vermell de Bottega Veneta.
Jeremy Allen White amb un vestit negre i seguint la tendència de l'edició anterior amb una camisa fluida i semitransparent. L'intèrpret de 'The Bear' ha assistit a la gala sol, sense la seva parella, Rosalía.
Jennifer Lopez mai falla. Aquesta vegada ha lluït un dels millors vestits de la nit, amb una picada d'ullet a l'estilisme de 'Barbiecore', un disseny confeccionat a mida per a l'ocasió de Nicole + Flicia Couture.
Oprah Winfrey ha aprofitat l'estrena de la reedició de 'The color purple' per lluir un vestit de Louis Vuitton d'aquest color.
La cantant Taylor Swift, nominada pel seu documental, 'Taylor Swift. The Eras Tour', ha brillat amb un vestit fet mida per la casa Gucci. L'artista ha assistit als Globus d'Or sense la seva popular parella, Travis Kelce.
Timothée Chalamet, un dels nominats més esperats de la nit, ha portat un conjunt 'total black' de Celine Homme amb un toc de brillantor a l'americana. L'actor de 'Wonka' hi ha assistit amb la seva parella, Kylie Jenner.

Si bé les parelles de Taylor Swift i de Jeremy Allen White, Travis Kelce i Rosalía, respectivament, no s'han deixat veure, sí que ho ha fet la xicota de Timothée Chalamet, Kylie Jenner. La inesperada parella, que va començar a sortir el 2023, no només ha assistit a la gala sinó que s'ha recreat en mostres afectuoses durant l'entrega de premis. L'escena ha sorprès els espectadors i les revistes nord-americanes, ja que fins ara l'actor i l'empresària havien mostrat un perfil discret. Ha sigut, doncs, el primer esdeveniment públic al qual assisteixen com a parella de manera oficial. 

A més, per les xarxes també s'ha fet viral una escena entre Selena Gomez i Taylor Swift, amigues des de fa anys, en què l'actriu explicava a la cantant una topada amb Timothée i Jenner. En una versió de lectura labial es podria entendre com Gomez li explica a Swift que en el moment de preguntar-li a Chalamet per fer-se una foto junts la parella de l'actor s'hi hauria interposat per evitar la fotografia. Després de la narració, les cares de Taylor Swift i Keleigh Sperry –que era al costat de la cantant– es descomponen per la sorpresa i incomprensió de l'actitud de Jenner.

La guanyadora del premi a millor actriu, Lily Gladstone, ha optat per un vestit blanc i una capa negra.
Natasha Lyonne va sorprendre amb un dels vestits més virals, de Schiaparelli, de la temporada primavera-estiu 2022.
Barry Keoghan va ser dels pocs homes que van trencar la monotonia del blanc i el negre amb una jaqueta de llana vermella amb el patró Damier de Louis Vuitton, una cadena de cinturó de perles, un collaret, una arracada i un fermall de Tiffany & Co.
La supernominada Meryl Streep, en aquesta ocasió per 'Only murders in the building', va optar per una americana de lluentons a conjunt amb una faldilla i una brusa blanca.
Rosamund Pike, vestida de Dior, ha estat una de les actrius que s'han emportat més elogis pel seu estilisme d'encaix.
Greta Lee, nominada per 'Past lives', ha optat per un vestit de Loewe blanc amb un aire de deesa grega.
El protagonista de la pel·lícula vencedora dels Globus d'Or 2024, Cillian Murphy, ha lluït un vestit negre.

El guanyador al millor actor de drama, Cillian Murphy, ha apostat per seguir la mateixa aura de personatge ombrívol que envolta la figura de J. Robert Oppenheimer amb un vestit negre i una camisa d'esmòquing amb el coll maó desbotonada. En la seva lluita per passar desapercebut i amb aire despreocupat, l'element que ha donat el toc de color al conjunt ha estat la corretja de pell de cocodril de to granatós d'un Omega De Ville Prestige, un model de rellotge del 1994. 

La pel·lícula que protagonitza l'actor, de 47 anys, ha sortit vencedora del duel Barbenheimer, però Murphy no ha estat l'únic premiat de les illes Britàniques. També l'han acompanyat Sam Claflin, Matthew MacFadyen i Andrew Scott. Dels tres britànics i l'irlandès, el que més ha sorprès per la seva indumentària és Scott, que ha lluït un elegant vestit blanc de Valentino combinat amb una samarreta a joc i unes sabates del mateix color.

Emma Stone ha confiat, com no podia ser d'altra manera, en Luis Vuitton, la firma de la qual és imatge.
Helen Mirren, nominada a millor actriu de sèrie de drama pel seu paper a '1923', ha escollit un sumptuós vestit de capes de tons lilosos dissenyat per Dolce & Gabbana.
La cantant i compositora Billie Eilish ha vestit un disseny de trets masculins de Willy Chavarria, el veterà de la firma Calvin Klein. La seva cançó per a 'Barbie', 'What was I made for?', ha estat la guniadora del Globus d'Or a la millor cançó original.
Selena Gomez, nominada per la sèrie 'Only murders in the building', ha sorprès amb un vestit d'Armani Privé de coll 'halter' i faldilla asimètrica de color vermell i negre.
stats