Societat 23/04/2021

Totes les institucions públiques es comprometen a impulsar el districte d'innovació de Nou Llevant

La regidora de Model de Ciutat de Cort ha dit que el repte és diversificar l'economia, respondre a crisi climàtica i reduir les desigualtats socials

Kike Oñate
2 min
Francesc Antich (APB); la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la presidenta del Govern, Francina Armengol; el batle de Palma, José Hila; el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i la regidora de Palma, Neus Truyol

PalmaEl Govern, l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, l'Autoritat Portuària i la UIB han signat aquest dijous un acord per impulsar el districte d'innovació de Nou Llevant. "El repte és diversificar l'economia, respondre a l'emergència climàtica i reduir les desigualtats socials", segons la regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat de Cort, Neus Truyol. L'edil ha assenyalat que la posada en marxa de la iniciativa està liderada per l'administració pública, amb una aportació del sector de la investigació i el coneixement per part de la UIB. També ha comentat que és fonamental treballar amb el sector empresarial.

"És un barri en desenvolupament on implementarem una transformació urbana i connectarem el món de la recerca, l'empresarial i els agents socials del barri", segons ha afirmat el batle de Palma, José Hila, al parc de Can Palou, on s'ha escenificat la signatura de l'acord aquest divendres. En la mateixa línia, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat que la pandèmia ha de servir d'estímul per accelerar la digitalització, la innovació i la diversificació, i els fons europeus de recuperació econòmica seran fonamentals per fer-ho possible.

"La cultura juga un paper fonamental com a eina de transformació social, per això contribuirem que els nostres espais culturals, com el Museu Krekovic, es converteixin en un personatge actiu d'aquesta transformació", ha explicat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. El president de l'Autoritat Portuària de les Balears, Francesc Antich, ha recordat que la creació del Pol Marí en el Moll Vell de Palma també fomentarà la investigació, mentre que el rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha dit que el coneixement de la Universitat s'integrarà dins de la ciutat.

El finançament del districte dependrà dels fons europeus i dels finançaments que es trobin, i tampoc hi ha un calendari de quan es desenvoluparà cada iniciativa. A més de Can Ribas i la Caixa de Música, hi ha sis projectes que comencen a ser una realitat: el Palma CitiLab, el Campus Palma Teach, el Digital Hub, el Hub Energètic, el programa de regeneració urbana de la Soledat i el Pol Marí.

stats