Habitatge
Societat 27/03/2023

Destinen 30 habitatges a l'acollida de víctimes de violència masclista, explotació sexual i LGTBIfòbia

El calendari fixa que dia primer d'octubre haurà d'haver-hi 15 pisos disponibles i la resta s'estén a final d'any

ARA Balears
2 min
Roda de premsa

PalmaEl Consell de Mallorca ha posat en marxa un total de 30 habitatges, en el marc del programa Aurora, d'acollida per a víctimes de violència masclista, explotació sexual i LGTBIfòbia. Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el conseller insular de Presidència, Javier de Juan, qui ha detallat que el servei arrancarà a partir de dia 1 d'abril progressivament i estarà gestionat per la entitat Intress.

Concretament, el calendari fixa que dia primer d'octubre hi haurà d'haver 15 pisos disponibles i la resta s'estén a final d'any, quan es preveu arribar a un total de 30. D'aquesta manera, es proporciona "una segona etapa residencial en la qual les dones tindran més seguretat, perquè els habitatges estaran repartits per tota l'illa i tindran una atenció més especialitzada i l'oportunitat de tenir una vida més digna", ha dit el conseller.

Cal destacar que d'aquests 30 habitatges que ofereixen 60 noves places (fins ara n'hi havia 41 i amb les noves s'arriba 101 places), una es destinarà a dones víctimes d'explotació sexual i, per primera vegada a l'Estat, un altre pis es dedicarà a persones del col·lectiu LGTBI víctimes de violència. A més, dels 30 habitatges, 15 seran unifamiliars i la resta podran ser compartits en cas que així es requereixi.

El primer d'abril, el servei arrancarà amb un total de sis pisos distribuïts en quatre municipis. Amb ells s'ofereix allotjament i cobertura de necessitats bàsiques, un espai segur amb ubicació confidencial i en coordinació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, i una atenció semipresencial, perquè, a més del telèfon d'atenció disponible 24 hores, les professionals s'aniran desplaçant als municipis per atendre també les víctimes.

D'altra banda, s'oferirà una atenció integral amb un equip multidisciplinari que iclou una psicòloga, una educadora social, una integradora i una treballadora social, entre altres professionals. El projecte té tres programes, cadascun d'ells dirigits a un col·lectiu concret. En aquest sentit, el primer és d'acolliment i acompanyament per a reparació del mal de dones víctimes de violència masclista, el segon va destinat a víctimes d'explotació sexual i el tercer, a víctimes d'LGTBIfòbia.

El casal Ariadna serà la via d'entrada per als dos primers, mentre que per al tercer programa les víctimes seran destinades des de Ben Amics. La roda de premsa ha comptat també amb l'assistència de la directora insular d'Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca, Rosa Cursach, el coordinador de Ben Amics, Jan Gómez, i la directora del programa Aurora i coordinadora d'Intress, Rosalía Roquero.

stats