Societat 21/08/2020

El COFIB obre el niu de tortuga marina de la Mesquida

Després de cinc vespres de sortides s'ha comprovat si quedaven quelonis per sortir

Ara Balears
1 min
El COFIB obri el niu de tortuga marina de sa Mesquida una vegada acabat el període d’eclosió

PalmaEl personal tècnic del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha obert aquest divendres el niu de tortuga marina de la platja de la Mesquida, a Maó, amb l’assessorament expert d’una biòloga del Palma Aquàrium. D’acord amb el protocol establert, després de cinc vespres de sortides, s’ha procedit a l’obertura del niu per comprovar si quedava algun queloni per sortir. Se n’han extret diversos exemplars i ous viables, que es traslladaran a les incubadores.

D'aquesta posta, la primera nit va emergir un exemplar; la segona, 12; la tercera, 8; la quarta, 14; i la cinquena, un, després de 63 dies d’incubació. Per tant, sumades a les de les incubadores, han nascut 50 exemplars dels 132 ous. Una fita que des del COFIB qualifiquen de "gran èxit", ja que gairebé un 40% de la posta ha sortit endavant.

Dels ous extrets, aquells que no siguin viables, a més d'algunes mostres genètiques, s’enviaran a la Universitat de Barcelona (UB) per dur a terme tasques d’investigació. D’altra banda, els exemplars que han nascut aquests dies s’han traslladat al Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA) i, posteriorment, alguns es distribuiran entre els aquaris col·laboradors, on passaran el primer any de vida fins que tornin a la mar.

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s’ha volgut agrair la tasca del voluntariat del GOB Menorca, OBSAM, Per la Mar Viva i Menorca Preservation Fund, que han custodiat el niu, com també al personal expert que ha assessorat durant tot el procediment.

stats