Societat 13/07/2021

Tornen a augmentar els ingressos per covid-19 a les Balears, que arriben als 112

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que "no és bo tenir una incidència tan alta"

2 min
Un professional sanitari fent una PCR a un jove.

PalmaLa situació de la pandèmia continua empitjorant a les Illes. Els ingressos als hospitals de les Balears per covid-19 continuen augmentant i en un dia han sumat sis persones més a l'UCI (26 en total) i 11 a planta (86 en total), la qual cosa implica que en aquests moments hi ha 112 persones ingressades. A més, en un dia s'han detectat 599 casos nous de coronavirus entre les 5.688 proves diagnòstiques que s'han fet. Això suposa que la taxa de positivitat torna a pujar i se situa en un 10,53%. Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, es mantenen amb els dos casos de covid-19 que es varen detectar ahir i amb els 12 professionals que també tenen el contagi actiu. El nombre de casos atesos pel Servei de Salut ja arriba a 4.613.

Arran d'aquest augment de casos, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquest dimarts una crida a la responsabilitat de tots els ciutadans: "No és bo tenir una incidència de covid tan alta", ha destacat Armengol. Cal recordar que en aquests moments la incidència acumulada a 14 dies a l'Arxipèlag se situa entorn de 400 casos per cada 100.000 habitants i la incidència a set dies entorn de 200 casos.

Per part seva, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que encara "hi ha capacitat en el sistema sanitari" i que "en aquests moments l'ocupació encara és baixa", entorn del 6%. Malgrat això, Gómez ha admès que hi ha un increment de casos i, per això, estan "molt atents per posar tots els recursos necessaris". A més, ha reconegut que "viu amb preocupació" l'evolució de la pandèmia a l'Arxipèlag.

Quant a l'ocupació de l'hotel Palma Bellver, la consellera ha comunicat que en l'actualitat hi ha 210 persones aïllades. Sobre aquest tema, i davant l'augment dels contagis, ha avançat que "s'estan cercant recursos per poder disposar de més instal·lacions" similars en les quals poder aïllar correctament les persones que així ho precisin.

D'altra banda, sobre la pressió en les urgències dels hospitals de les Illes, la consellera ha assenyalat que "és una cosa habitual en els mesos d'estiu" i ha matisat que "les urgències hospitalàries solen ser lleus i no és necessària l'hospitalització dels pacients, encara que pot ser que hi hagi dies que augmenti el nombre de persones que requereixin ingrés".

Noves restriccions

Quant a les possibles noves restriccions que pot imposar Alemanya si la incidència supera els 200 casos a set dies, Armengol ha explicat que "no es pot mirar aquesta nova onada de contagis com les anteriors". En aquest sentit, ha dit que "és cert que hi ha molts contagis, però la majoria no necessiten ingressar als hospitals perquè hi ha molta gent vacunada amb doble pauta i es continua amb la campanya de vacunació".

A més, ha afegit, "actualment, les mesures sanitàries s'estan prenent no sols sobre la base de la incidència acumulada, sinó també depenent del grau de vacunació, de la capacitat de rastreig i seqüenciació i de l'índex de l'hospitalització, que a les Balears és molt millor que a altres comunitats".

Sobre la possibilitat que el Govern imposi nous tocs de queda, la presidenta no ha volgut avançar les noves mesures que es puguin prendre la setmana que ve ni fer hipòtesis sobre el tema.

stats