Societat 12/07/2021

Dos usuaris de residències donen positiu en covid-19 després de cinc mesos sense contagis

La pressió hospitalària augmenta a les Illes i ja hi ha gairebé un centenar d'ingressats per coronavirus

2 min
Una UCI de l'Hospital de Son Espases durant la pandèmia de coronavirus.

Després de cinc mesos sense cap cas de coronavirus entre els usuaris de les residències de les Illes, Salut ha notificat que hi ha dos contagiats. En concret, un dels casos s'ha detectat a Sa Residència, a Eivissa, i un altre a Santa Rita, a Menorca. Tots dos tenien la pauta completa de la vacuna i estan ingressats a planta. D'acord amb els protocols, als contactes estrets dels dos contagis se'ls farà una PCR i, si no estan vacunats, els aïllaran, mentre que si ho estan només, hauran de reduir l'activitat social i hauran de dur mascareta en tot moment.

L'augment de contagis s'ha traduït aquest cap de setmana en un increment dels ingressats als hospitals de les Balears. Des de divendres a planta hi ha 22 ingressats més, de manera que la xifra arriba a un total de 75. A l'UCI hi ha sis persones més, que fan un total de 20, segons les dades que ha difós la Conselleria de Salut.

A més, en aquest moment el Servei de Salut atén 4.148 persones. Aquestes xifres en els hospitals no es veien des del passat 12 de març, quan hi va haver 98 persones ingressades a causa del virus. Entre els professionals sanitaris tant els casos actius com els que estan sota vigilància també han pujat. Malgrat aquest augment, des de Salut han assegurat que de moment hi ha prou capacitat per assumir la demanda sense comprometre l'activitat hospitalària ordinària.

La Conselleria també ha informat que de les 3.964 proves diagnòstiques que han fet durant el darrer dia, 375 han donat positiu, per la qual cosa la taxa de positivitat se situa en el 9,46%. Respecte de les defuncions, no s'ha notificat cap al Ministeri de Sanitat i la xifra es manté en 845 persones.

Dos casos de covid-19 en un buc de Trasmediterránea

Trasmediterránea ha informat en un comunicat que durant el control rutinari han detectat que dos tripulants han donat positiu en coronavirus. Després de detectar els dos casos han activat els protocols sanitaris i els han aïllat i traslladat a un centre sanitari, on s'han sotmès a les proves establertes i guarden la quarantena corresponent.

Vacunació

A les Balears ja s'han administrat 1.087.544 dosis de la vacuna contra el covid-19. Un 63,2% de la població diana (654.710) ha rebut almenys una dosi i un 47,4% (490.835) ja ha rebut la pauta completa de vacunació.

Declaracions de la presidenta Armengol

La presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol, ha tornat a demanar prudència i "rigorositat" als joves i a les seves famílies per continuar lluitant contra la pandèmia. Així i tot, ha considerat que "no es pot comparar aquesta darrera onada de contagis amb les anteriors", ja que considera que les Balears acceleren al màxim la campanya de vacunació i això contrasta frontalment. Finalment ha tornat a refermar el seu discurs assegurant que "la situació hospitalària i d'atenció primària està controlada".

stats