La setmana que m'espera
Societat 06/08/2022

“Sempre que hi ha una ballada, i puc, hi anam i ballam a voler”

L'actor Toni-Lluís Reyes explica com serà la seva setmana

2 min
L'actor Toni-Lluís Reyes.

PalmaCada setmana pot ser molt diferent, però tenc rutines molt marcades. Per exemple, com que vivim a foravila i tenim mandariners i tarongers, sempre faig un suc per començar el dia. En qüestió de feina, els horaris també varien perquè som actor, però per sort hi ha moltes feines que puc fer des de casa, perquè també som filòleg i faig de corrector i traductor, i de guionista. Així, a l’hivern, sempre tenc la xemeneia encesa i, després de dur el nin a escola, m’hi pos directament; en canvi, ja cap a la primavera i l’estiu, procur tenir una zona preparada defora, per estar tranquil.

Quan hi ha rodatges o tenc assajos, es fa més difícil ser a casa, per això ara sempre deman d’assajar als matins i poder conciliar. Però depèn molt del moment poder-me organitzar com vull i estar amb la família. Al febrer, per exemple, faré una obra al teatre Principal de Palma i, segons on assagem, no podré ser tant a casa. Una setmana assajarem per Andratx i una altra a Cala Millor; per tant, sopar, soparem plegats, però dinar... ja ho veurem. Cada setmana serà un poc diferent, tot i que un avantatge de fer feina principalment des de casa és poder agafar vacances quan podem i volem.

Als horabaixes tampoc tenc gaire temps per fer activitats, però procur tenir estones per desconnectar de la feina i solc trullar per foravila: o he d’anar a collir fruita o he de regar. Una altra cosa que acostum fer és una volta amb el ca, i és quan ens posam a xerrar amb la parella. I, si no, vaig a veure les gallines i em pos a agafar tots els ous que han post. Les feines del camp m’agraden, però voldria dedicar-m’hi més.

Pel que fa a cuinar, m’agrada, però som molt dispers, no seguesc una recepta concreta. Hi ha coses que un dia em surten bones i altres dies no me’n record i no em surt. El que em passa a la cuina és que no m’agrada tudar menjar; per tant, faig una cuina de subsistència: hi ha això? Idò aprofitaré això. A més, em ve molt determinat per les coses que tenc a casa: ara tenim carabassons, albergínies i ous, però no patates. També tenim moltes tomàtigues: n’he empotades i n’he fet confitura.

En canvi, de les feines de casa, no m’agrada gens fer net, però sí ordenar i tenir-ho tot al seu lloc. Sobretot, tirar trastos: m’agraden les coses antigues, però no m’agrada guardar perquè sí.

Òbviament, els caps de setmana solen ser diferents, perquè ens permetem moments per trobar temps. Descansar un poc els divendres, estar tranquil i fer un poc de sofà, que no ho faig mai. També ens agrada molt anar a les festes populars. Enguany, per exemple, amb la família ja hem anat al Sant Joan de Ciutadella, hem vist els cossiers d’Algaida, la mulassa a Manacor i els moros i cristians a Pollença. En general, la cultura popular ens estira molt, sobretot si hi ha ball de bot: sempre que hi ha una ballada, i puc, hi anam i ballam a voler.

stats