Actualitza't
Societat 28/07/2023

Tomato Girl Summer: la mediterraneïtat arriba a l'altra banda de l'Atlàntic

La tendència del Hot Girl Summer queda enrere per donar pas a un estil que aposta pels colors neutres, el menjar fresc i el descans a la costa

2 min
Hailey Bieber gaudint de les seves vacances a la Costa Amalfitana Tomato Girl Summer

BarcelonaEls últims anys, els viatges estiuencs a la costa Mediterrània, sobretot dels nord-americans, han anat calant dins els armaris i les tendències de TikTok. L'estètica de la bigarrada Costa Amalfitana, les càndides cases gregues i la pedra seca de les Illes Balears han obsessionat tots aquells que senten una admiració per l'Europa clàssica i l'han acabat romantitzant i rebatejant amb el nom de Tomato Girl Summer.

L'expressió s'inspira en la tendència que va popularitzar Megan Thee Stallion de Hot Girl Summer i que la generació Z ha abraçat sense complexos els últims estius. L'esperit d'una Tomato Girl Summer no dista gaire del corrent anterior que enalteix les noies tranquil·les, segures d'elles mateixes i a punt per a qualsevol aventura. Ara bé, aquesta vegada la nova tendència va una mica més enllà en termes estilístics. Com el color de la fruita indica, el vermell ha d'imperar en la paleta de color de qui segueix aquesta moda, però no ha de ser l'únic, perquè el que es pretén manifestar és la quietud d'una vida contemplativa i plena de petits plaers rurals. Per això també hi ha una forta presència de colors neutres com el blanc, el beix i fins i tot el negre, sense deixar de banda els tons d'origen natural com el verd i el blau del mar amb què tant s'admiren.

La cúspide de l'estereotip podria ser Hailey Bieber: una estatunidenca de vacances a la Costa Amalfitana amb un aire informal, relaxat i sempre amb algun toc de vermell passional. Pel que fa als teixits, el cotó i el lli regnen en la vestimenta i deixen lluny qualsevol material que pugui semblar sintètic o extremat. A més, aquestes teles vaporoses reforcen la idea de "je ne sais quoi", perquè la clau és aquesta: arreglar-se sense que ho sembli. El pseudohippisme renovat torna amb volants i formes arrodonides d'estil romàntic, que sovint es combinen amb joieria daurada. Tot plegat, per recrear la imatge de qui menja anxoves i tomàquets amanits amb oli d'oliva a la terrassa de la masia familiar amb vistes al mar Mediterrani, tot i ser a l'altra banda de l'Atlàntic.

stats