Societat 06/06/2022

"Tocar el cul és agressió sexual" i el Govern adverteix que l'alcohol #NoÉsExcusa

Amb motiu de la tornada de les festes d'estiu, l'Executiu inicia una campanya per "conscienciar els homes" davant actes que poden ser delictius

1 min
Un dels tres cartells de la campanya del Govern #NoÉsExcusa.

Palma"Besar sense permís una dona", "perseguir-la o intimidar-la", o "tocar-li el cul". El Govern repartirà a partir de demà més de 3.000 cartells pels municipis de les Illes Balears per recordar els homes que aquestes accions són "una agressió sexual", d'acord amb la nova llei del 'només sí és sí'.

Es tracta de la campanya #NoÉsExcusa, amb la qual la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat escalfa motors per les primeres festes d'estiu de normalitat després de la pandèmia. D'aquesta manera, Igualtat pretén "conscienciar els homes" sobretot que "les festes no són excusa" per cap d'aquests fets delictius, tal com adverteixen aquests lemes.

Així, ni les festes "ni el fet d'haver consumit alcohol" no són excusa per cometre cap d'aquestes agressions sexuals, recorda l'Executiu. A més, amb la campanya, la Conselleria demana a la població que no sigui equidistant i denunciï i actuï si presencia algun cas de violència masclista, avisant, per exemple, la policia local.

Evitar el cas del Firó

De fet, el Govern posa com a exemple el cas del Firó de Sóller "els esdeveniments que es pretén evitar repetir". L'objectiu és que les dones de les Illes Balears, tant residents com visitants, puguin gaudir dels actes que programen els ajuntaments.

Però en cas que tots els mecanismes puguin fallar, també hi ha recursos més enllà de la prevenció. La Conselleria de Presidència posa a disposició de qualsevol dona que pateixi una agressió sexual o violència masclista el servei d'atenció telefònica i acompanyament 24 hores: a través del telèfon 971 178 989 o al WhatsApp 639 837 476.

stats