Societat 08/05/2023

Tinder a Mallorca ja no és només per lligar, també hi ha qui hi cerca casa

"El mercat immobiliari aquí està pitjor que l'amorós", diu una de les usuàries que no cerca conèixer gent a l'aplicació, sinó trobar un lloguer

3 min
Les opcions que ofereix Tinder fan que alguns ususaris utilitzin l'aplicació per funcions diferents.

Palma"Estic bona, eh!? Doncs et fots, que cerc pis (no vaig de flipada, però necessit cridar la teva ATENCIÓ!)". Això és que el que es pot llegir allà on hi hauria d'haver la descripció d'un perfil de Tinder, concretament d'una al·lota de 35 anys, que diu que s'acaba de mudar a Mallorca. Aquest cas és l'exemple d'una pràctica que s'obre pas a l'aplicació: cercar pis. Tot i que l'ús amb què va ser concebut Tinder és trobar parella o conèixer gent, ja hi ha usuaris que li han trobat una nova utilitat.

De fet, aquesta mateixa usuària ja ho diu: "El mercat immobiliari aquí està pitjor que l'amorós". I per això la seva foto no va acompanyada d'un text on es descriu personalment ni diu el que cerca en una altra persona, sinó que fa una altra crida. "Si sabeu d'algú que llogui una habitació o un estudi, fareu possible que em quedi per aquí", afirma la jove, que és a l'illa per "treballar en nàutica". I, com a aspecte secundari, afegeix: "Qui sap, potser també acabam prenent un vermut i xerrant de coses vàries...".

El fet que les Balears siguin la comunitat on més ha pujat el preu de l'habitatge en un any, amb un increment del 20,3%, ha propiciat l'aparició d'aquest tipus de perfils a la xarxa social. Segons les darreres dades, les Balears van ser la comunitat autònoma més cara de l'Estat el mes passat, per davant de Madrid, amb un preu mitjà de 3.441 euros per metre quadrat. Per la seva banda, Palma va ser la quarta capital més cara d'Espanya. 

Un altre usuari, un argentí de 27 anys, es presenta de la manera següent: "Cerc algú per llogar un bon apartament i dividir les despeses". El jove critica, resignat, que "totes les habitacions disponibles són horribles". En el seu cas, socialitzar tampoc no és una prioritat. "Si t'interessa, posa like, ens prenem un cafè i xerram. Això o surten unes canyes en pla amics", conclou.

La resposta dels usuaris: "He vist que cerques pis. Alguna zona en concret?"

De moment, sembla que els perfils amb aquests interessos conviuen amb la resta d'usuaris; és a dir, que sí que són allà per conèixer gent. Sota un usuari fictici, feim la prova de crear un perfil d'una al·lota que cerca pis a Mallorca. Una de les primeres respostes és d'un jove que es troba en la mateixa situació: "Hola! Vaig obrir això gairebé pel mateix. Som a Palma amb la meva companya i estam en la desesperada tasca d'aconseguir pis!". Aviat, arriba un altre missatge semblant: "Doncs si en trobes, avisa'm. Vull tornar a Mallorca aquest estiu!".

Ara, també n'hi ha que intenten advertir que no és l'aplicació més adequada: "Hey. Per cercar pis hi ha una aplicació que nom Badi. Tal vegada et funciona millor allà, per aquí la gent va al que va, jo inclòs!". No obstant això, molts usuaris responen amb una actitud servicial, disposats fins i tot a fer de vincle entre altres persones que també cerquen casa. "He vist al teu perfil que cerques pis per Palma. Alguna zona en concret? Tenc una amiga que cercava compi per la zona de la plaça de toros, i una altra per la zona de Calvià", comenta un jove, de 27 anys, per xat.

Entre les ofertes i propostes que arriben a la safata d'entrada del perfil creat ad hoc hi ha de tot. Un dels darrers missatges és el d'un al·lot que deixa anar l'opció d'assentar-se al terreny que hi ha devora la seva finca –a Campanet– on també hi ha instal·lats "hippies amb caravana". Ara bé, el seu cas també és simptomàtic: "Jo m'estic construint una caseta en un contenidor de vaixell!".

stats