Polèmica
Societat 30/05/2023

'The Guardian' es fa ressò de la disputa per les ensaïmades als avions de Ryanair

El rotatiu britànic recorda que hi ha pendent una reunió entre el Govern i la companyia aèria

2 min
L'ensaïmada vol ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat

PalmaEl diari britànic The Guardian s'ha fet ressò de la disputa per les ensaïmades als avions de Ryanair, que va començar quan es va fer públic que la companyia aèria va reclamar a dos passatgers 45 euros cadascun per dur-les amb l'equipatge de mà. "El Govern de les Illes Balears ha convocat una reunió urgent amb Ryanair i l'associació de pastissers locals després que la companyia intentàs cobrar als passatgers per dur les ensaïmades a bord, al·legant que superaven el límit d'equipatge de mà", explica el rotatiu, qui cita el conseller de Turisme en funcions, Iago Negueruela. El socialista remarca que ha convocat la trobada "per defensar el producte de proximitat i evitar qualsevol classe de discriminació". Negueruela també apunta que espera que la reunió es faci aquesta setmana.

"Totes les altres companyies permeten als passatgers dur dues ensaïmades a bord", manifesta per la seva part el president de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, Pep Magraner, qui remarca que, malgrat que aquest problema només existeix amb Ryanair, es tracta de "molts vols, sobretot a la Península, que és la destinació de la majoria d'ensaïmades".

Una problemàtica més àmplia

Segons explica The Guardian, la disputa per les ensaïmades s'emmarca en la problemàtica per interpretar la normativa sobre els equipatges de mà. De fet, el diari britànic recorda que la Direcció General de Consum va imposar multes de 20.000 euros a EasyJet, Eurowings i Volotea per cobrar taxes excessives per l'equipatge de mà, i que Facua va denunciar les pràctiques de Vueling i Ryanair. "El Ministeri de Consum examina aquests casos a Madrid, mentre que es pressiona Aena perquè hi trobi una fórmula", diu el rotatiu, que ha intentat contactar amb Ryanair sense èxit.

stats