Societat 09/10/2019

Testimonis, imatges i records de la torrentada de Llevant

El Govern de les Illes Balears publica un vídeo per recordar les víctimes de la catàstrofe de fa un any

Ara Balears
1 min

Palma"Quan vaig arribar, pareixia la guerra". Així comença el vídeo que el Govern de les Illes Balears ha publicat per recordar la torrentada de Llevant, que fa un any va causar la mort de 13 persones. A partir de les imatges, on es veuen cotxes arrossegats per l'aigua, carrers negats i arbres trencats, diferents testimonis recorden aquells dies.

"L'aigua ens va impulsar cap a la cuina", explica Toñi, una de les persones que ha participat en el vídeo. "Em vaig adonar que no erem ningú, perquè som una partícula", assegura un altre jove, que recorda el moment en què l'aigua va entrar a casa seva.

Després de la torrentada la gent va sortir al carrer per veure el desastre i, segons Miquel, només veia "zombis". "Tothom estava perdut i demanava". Els voluntaris també formen part indirectament d'aquest projecte a través dels agraïments dels participants. "Els voluntaris ens varen ensenyar més a superar-nos que el fang que ens llevaren, perquè no ens sentíem sols".

"No hi ha una altra paraula que 'gràcies', perquè el dia que els passi alguna cosa, no passis pena, que jo hi seré... I tot Sant Llorenç també".

stats