Societat 14/06/2021

Terraferida denuncia que el Govern vol obrir noves pedreres en espais protegits

El grup ha advertit dels projectes de Can Xorret, el Clot dels Porcs, Son Delabau, Can Negret, Can Seu i les Pedreres, Establiments, Son Tell i Puig d'en Mora

ARA Balears
1 min
Can Negret.

PalmaTerraferida ha denunciat aquest dilluns en un comunicat que el Govern balear està tramitant projectes de pedreres "dins d'espais protegits de Mallorca" i ha criticat l'actitud "permissiva" de la Direcció General d'Indústria de l'Executiu. "Si les empreses presenten ampliacions de superfície i terminis sota la figura d'un "pla de restauració" que es pot anar fent mentre s'explota, la Direcció General ho aprova sense cap criteri de racionalitat ambiental ni paisatgístic ni interès social", asseguren.

En el comunicat Terraferida adverteix dels projectes de Can Xorret (Felanitx), el Clot dels Porcs (Palma), Son Delabau (Llucmajor), Can Negret (Alaró), Can Seu i les Pedreres (Palma), Establiments, Son Tell (Sineu) i Puig d'en Mora (Manacor).

Així, el grup posa de manifest que "hi ha un boom de pedreres, que estan aconseguint autoritzacions per explotar el territori per períodes de temps llarguíssims, desenes d'hectàrees que ara són encara intactes i per legalitzar, instal·lar o ampliar plantes asfàltiques i de ciment". Per això, demanen a l'Executiu que prenguin mesures per frenar "el creixement urbanístic i turístic exagerat a Mallorca" i redirigeixin "la construcció a la rehabilitació dels centres, primar la reutilització de materials ja extrets i preservar el sòl rústic".

stats