Pluges, tempestes i molt de vent a les Balears

L'Aemet ha activat l'alerta taronja i el Govern ha prohibit qualsevol tipus d'activitat de risc en espais naturals

Pluges, tempestes, calabruix i molt de vent. Aquest dimarts les Balears estan en alerta taronja per l'entrada d'una DANA, un fenomen tradicionalment denominat gota freda. Avui serà el dia més intens d'aquest fenomen i per això el Govern ha prohibit qualsevol tipus d'activitat de risc a l'aire lliure. A més, han demanat màxima precaució. Les temperatures de la matinada aniran en ascens i les diürnes en descens, de mnera que s'assoliran les temperatures mínimes al final del dia. 

Segons els butlletins de l'Agència Estatal de Meteorologia es poden produir precipitacions acumulades de més de 50 l/m² en una hora i de 110 l/m² en 12 hores, així com ràfegues de vent de 80 km/h, ones de tres metres i calabruix.  No es descarta tampoc que puguin formar-se caps de fibló .


 

A Mallorca el cel estarà ennigulat amb ruixats i tempestes fortes que podran anar acompanyades de calabruix. Les temperatures oscil·laran entre els 12 i els 29 graus. Les ratxes de vent podrien superar els 80 quilòmetres per hora. A Menorca també hi haurà cels ennigulats i predominaran els ruixats i les tempestes fortes i persistents. A les Pitiüses, l'alerta taronja està activada des de primera hora del matí, ja que hi haurà tempestes molt fortes acompanyades de calabruix. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF