Societat 27/11/2020

La tempesta arriba a les Balears amb pluges i calabruix

Les primeres precipitacions s'han registrat a Calvià, concretament a la zona de Santa Ponça

Ara Balears
1 min
A Santa Ponça la tempesta ha anat acompanyada de calabruix.

PalmaLa borrasca que fa dies que afecta la Península ha arribat a les Balears amb calabruix i fortes pluges. Les primeres precipitacions del dia, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia, han començat al migdia a Mallorca i a Eivissa. Al municipi de Calvià, i en concret Santa Ponça, s'han registrat les primeres precipitacions, que han anat acompanyades de calabruix en algunes zones. Precisament, l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta taronja a l'Arxipèlag per risc de tempesta des de les 18 h i fins a mitjanit.

Tant al nord-nord-est de Mallorca com al sud-oest de Mallorca, Eivissa i Formentera, s'esperen precipitacions que podrien arribar a acumular 40 litres per metre quadrat. Davant la previsió meteorològica que s'espera per a les pròximes hores, des del servei d'Emergències de l'112 de les Illes Balears s'han fet diferents recomanacions.

En el cas d'estar a casa, demanen que la gent no baixi a les zones inundables de l'habitatge, que es tanquin les portes i finestres i que es desconnecti l'interruptor general de l'electricitat. En cas d'estar dins dels cotxe, recomanen extremar les precaucions si la calçada està banyada, que es circuli per rutes principals i autopistes i que es moderi la velocitat.

stats