Roges del Molinar
Societat 02/01/2023

El Teatre del Mar acollirà l'homenatge més especial a Aurora Picornell i les Roges del Molinar després d'identificar-ne les seves restes

L'acte es farà el 7 de gener

2 min
Activistes comunistes i les Roges del Molinar

PalmaEl Teatre del Mar tornarà a acollir l'homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar, que enguany serà més especial que mai després de la identificació de les seves restes. L'acte es farà el 7 de gener a les 19 h. L'homentage també servirà per "reconèixer la tasca d'aquelles persones i entitats que han treballat des de la base, la memòria històrica", segons han apuntat des de l'organització. Durant l'acte, intervindran l'historiador David Ginard, l'activista feminista Neus Tur, la integrant de l'Ateneu Aurora Picornell Lila Thomàs, els arqueòlegs d'Arazandi Nicolau Escanilla i Jaume Servera, l'escriptor i membre del Comitè de Son Coletes Tomeu Tugores i l'activista del Molinar Toñi Fernández.

Segons explica la politòloga i activitsta Neus Tur, la identificació de les restes d'Aurora Picornell és una recompensa a "anys de lluita per part d’entitats memorialístiques, historiadors i activistes que mai la van oblidar, que en van recuperar la figura i la memòria, que mai la van deixar de cercar i que han fet possible que s’hagi pogut trobar".

En aquest sentit, Tur reivindica la importància d'aquests actes, pel que impliquen de justícia i memòria, i també per "posar en valor les lluites actuals". "Pensam que la millor manera d’homenatjar Aurora Picornell i les Roges del Molinar és seguir el seu exemple de compromís amb la societat", afegeix.

A més, Biel Majoral, Miquel Brunet i Delfí Mulet i el duet format per Aina Tramullas i Silvia Rexach seran els encarregats de musicar l'esdeveniment. Així mateix, s'interpretarà el fragment Les filles del rellotger, de l'obra teatral Llum Trencada. L'acte estarà presentat per Blanca Orell, comunicadora i membre de l'equip del podcast Miliciana. Diari d'una batalla. Aquest acte es duu a terme des del 2010 amb l'objectiu fer valer i donar a conèixer la lluita per la democràcia i la llibertat d'Aurora Picornell i les Roger del Molinar durant el franquisme.

stats