Transport
Societat 10/06/2023

Taxis-Pimem es reuneix amb la Delegació del govern per garantir el compliment de la normativa vigent

La DGT i la Guàrdia Civil col·laboraran amb la Inspecció de Transports davant qualsevol necessitat que sorgeixi

ARA Balears
2 min
Reunió de Pimem i Delegació de govern

PalmaTaxis-Pimem s'ha reunit amb la Delegació del govern, la Direcció General de Trànsit (DGT) i la Guàrdia Civil per garantir el compliment de la normativa vigent. En un comunicat, l'entitat Taxis-Pimem ha informat de la reunió que va mantenir amb la Prefectura Provincial de Trànsit de la DGT i l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

La DGT i la Guàrdia Civil col·laboraran amb la Inspecció de Transports davant qualsevol necessitat que sorgeixi amb relació al control tant de l'activitat de VTC com del taxi. Els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil intensificaran els controls amb l'objectiu de vetllar pel compliment dels requisits exigits per operar aquests serveis.

Des de Taxis-Pimem s'han sol·licitat tres coses. D'una banda, que s'inspeccioni si realment s'estan contractant els serveis de VTC amb avís previ de 30 minuts; per una altra, que s'està informant dins de la pàgina de control del Registre Nacional de Foment si realment s'estan oferint aquests serveis i, finalment, que s'inspeccioni el sistema de plaques de matriculació dels pròxims cotxes de VTC. Aquesta darrera petició és perquè, segons Pimem, "gairebé segur que deuen ser cotxes de lloguer". Des de la patronal, igual que el seu sectorial del taxi, es demana que s'apliqui la legalitat.

La reunió, que va tenir lloc divendres a la seu de la Delegació del govern a les Balears, va ser presidida per la delegada, Aina Calvo, i hi participaren la cap provincial de Trànsit a les Illes, Francisca Ramis; el capità de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil a l'Arxipèlag, Julio Navarro; el president de Pimem, Jordi Mora, i el president de Taxis-Pimem, Gabriel Moragues. Els representants de la patronal han assegurat que la reunió va ser "cordial, col·laborativa i productiva".

stats