Societat 30/08/2022

Les targetes de bus a Menorca seran gratuïtes a partir de setembre

L'objectiu és incentivar l'ús del bus per combatre l'encariment del carburant

Iván Martín
1 min
Estació d'autobusos de Maó.

MAÓEl Consell de Menorca ha anunciat aquest dimarts la gratuïtat de tots els abonaments d'autobús a partir de l'1 de setembre fins a final de desembre. Aquesta mesura és possible gràcies a l'abonament del 50% per part del govern espanyol i del 50% de la màxima institució insular. La proposta que han detallat la consellera de Mobilitat, Montse Morlà, i la presidenta, Susana Mora, contradiu el criteri inicial de la mateixa administració, que descartava el bus gratuït per a tothom.

Es tracta d'una mesura del pla de xoc en transport públic i té com a objectiu incentivar l'ús del bus per combatre l'encariment del carburant que afecta els vehicles dels menorquins. Cal recordar que a partir del gener de l'any 2023 s'aplicaran els descomptes que preveu el Consell i es continuarà aplicant la gratuïtat de les targetes T-Jove i T-Més, mentre que la T-General es mantindrà l'abonament en un 50%.

Susana Mora ha emfatitzat la importància de la mesura i considera que representa "un impuls al dret a la mobilitat de la ciutadania, especialment en un moment de més dificultat per l'encariment dels preus". Per part seva, Montse Morlà ha remarcat el compromís de l'equip de govern "és una passa valenta cap a la mobilitat sostenible i és important que els menorquins puguin gaudir d'uns serveis públics de qualitat durant tot l'any".

Les targetes de transport públic es poden sol·licitar físicament al servei d'atenció ciutadana de les seus del Consell de manera gratuïta.

stats