Societat 05/10/2020

Els usuaris del metro podran emprar la targeta bancària per viatjar a partir d'aquest dilluns

També es podrà utilitzar en el trajecte d'autobús entre Palma i Sant Agustí

Catalina Riera
2 min
El conseller, Marc Pons, prova el nou sistema tarifari

PalmaEls usuaris del metro que facin el trajecte des de l'estació Intermodal fins a la Universitat de les Illes Balears (UIB) podran pagar el bitllet amb la targeta de crèdit o a través del mòbil a partir d'aquest dilluns. Aquest sistema de pagament també s'aplica a la línia de bus interurbà L199, que connecta Palma amb Cala Major i Sant Agustí. Així ho ha dit el conseller d'Habitatge, Transport i Mobilitat, Marc Pons, en una roda de premsa a l'estació Intermodal. "Aquest sistema combina tecnologia per a pagament amb targeta bancària sense contacte i smart cards. És un projecte pioner a Espanya i de referència a Europa", ha dit.

Aquest sistema de pagament està pensat per als turistes o residents que no disposin de la Targeta Intermodal. "Mallorca és una destinació turística puntera i el que volem és que tothom que ens visiti pugui tenir accés al transport públic de l'illa de manera molt còmoda", ha destacat Pons. Cal destacar que, de moment, el nou sistema tarifari conviurà amb els títols de transports vigents. Un usuari podrà continuar utilitzant els abonaments T20 i T40 que tingui carregats a la targeta per viatjar a la UIB, però seran vàlids per a la línia L119.

Per altra banda, un dels grans avantatges que tindrà la targeta moneder és que permetrà obtenir descomptes per a grups de fins a cinc persones. Així, amb la mateixa targeta, cada membre de la família o del grup estalviarà més: 40% el primer, 45% el segon, 50% el tercer, 55% el quart i 60% el cinquè.

Per altra banda, Pons ha explicat que la Conselleria treballa per incloure dins el fons del Pla de recuperació post-covid-19 l'ampliació del metro cap al Parc Bit i Son Espases. "Treballarem de valent per presentar un bon projecte davant el govern espanyol i la Unió Europea per tal de fer possible que part dels recursos del pla de reconstrucció europeu puguin garantir la construcció de nova xarxa ferroviària a l'illa de Mallorca".

stats