Societat 18/06/2019

Les taques de sang i les dents dels pitbulls, claus per a la defensa del crim de Cala Millor

Un perit intenta desmuntar l'acusació indicant que els cans atacaren l'home i la seva dona el va defensar

Carles Tudurí
2 min
La Fiscalia creu que l'acusada tallà trossos de carn del seu marit i els donà als seus dos cans.

PalmaLa defensa de Svetlana B., acusada de matar el seu marit, Horst Hans Henkels, a Cala Millor, ha intentat desmuntar aquest dimarts la versió de la fiscalia basant-se en la morfologia de les taques de sang que es varen trobar a tota l'escena del crim i en les dents dels pitbulls que varen intervenir en aquests tràgics successos de l'abril del 2016.

Un perit de la defensa s'ha mostrat contrari a la teoria sustentada dilluns pels tres experts en criminalística de la Guàrdia Civil, que varen explicar que la víctima va morir desagnada al llit a conseqüència dels talls que li va fer la seva dona després d'administrar-li Diazepam per adormir-lo. Segons l'acusació, Svetlana li va tallar els braços, el va descarnar i va afuar els cans per tal que l'atacassin, però descarta que morís a conseqüència de les mossegades dels animals. La fiscalia demana 25 anys de presó per a l'acusada.

L'especialista en taques de sang aportat per la defensa ha negat que la víctima morís el llit, ja que la seva anàlisi de l'escena del crim determina que va ser atacat al bany per algun dels cans i que posteriorment es va desplaçar per distints llocs de la casa fins a morir al dormitori. Ho defensa perquè ha trobat taques de sang arterials a distintes estades de la casa on es va cometre el crim. En la seva opinió, aquests rastres són d'una persona viva que estava lluitant per la seva vida davant un atac dels animals.

Així mateix, també ha presentat un examen de les dentadures dels cans amb dos objectius: demostrar que l'acusada va ser mossegada per un dels animals quan defensava el seu marit i que les ferides dels braços podrien ser conseqüència de mossegades.

Un dels cans tenia la peculiaritat de tenir una dent més, de manera que la seva mossegada coincideix amb algunes de les ferides de Svetlana. A més, una de les mossegades està feta amb els molars, cosa poc habitual, fet que atribueix a un cop defensiu de l'acusada contra el ca atacant.

Un ca també presentava tres dents estellades, fet que podria explicar en la seva opinió algunes de les ferides que la víctima tenia i que la Policia va negar de manera rotunda que poguessin ser fruit d'una mossegada de ca i corresponien clarament a un tall de ganivet de serreta, com dos dels que es trobaren tacats de sang.

stats