Societat 19/08/2021

Tanquen tres bars a Magaluf i Santa Ponça per no respectar les mesures covid-19

A un dels locals s'hi permetia ballar i beure a la barra i ningú duia mascareta

ARA Balears
1 min
A un dels bars clausurats aquesta nit passada s'hi superava l'aforament amb un 540% més del permès.

PalmaPunta Balena continua semblant un món a part dins Mallorca. L'estiu ja va començar amb repetides aglomeracions amb motiu de l'Eurocopa de futbol. Després, atesa la immunitat dels turistes, ja varen arribar les invasions del carrer pel simple fet d'acabar la festa. Les mesures en favor de la contenció del covid-19 semblava que no tenien cap efecte. Així mateix, finalment, han arribat les primeres clausures de locals després d'una altra nit d'excessos i de cap mesura sanitària. Ha estat a partir d'un dispositiu extraordinari coordinat per la Direcció General d'Emergències per controlar les mesures de protecció enfront de la covid-19, que ha acabat amb el tancament de tres locals.

Segons ha detallat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, els tres bars i cafès concert de Santa Ponça i Magaluf superaven amb escreix els aforaments permesos. De fet, concretament un d'aquests el superava amb un 540% més del que estava permès, ja que hi havia un total de 160 persones en comptes de les 25 autoritzades. Aquest local mantenia la pista de ball oberta, on la gent interactuava sense mascareta, bevent dreta i també a la barra i, per descomptat, sense respectar cap mena de distància de seguretat.

Atès que els locals ja havien estat inspeccionats amb anterioritat, en diverses ocasions, a causa de la reincidència, la comissió infractora va decidir clausurar-los. Així, la Conselleria ha anunciat que del 9 al 15 d'agost s'han fet un total de 40 inspeccions (30 a Mallorca, 4 a Menorca i 15 a Formentera) is'han expedit 27 actes. De moment, enguany, l'operatiu de la Direcció General d'Emergències ha informat d'un total de 2.604 inspeccions.

stats