Societat 27/08/2019

Tanquen les platges de Can Pere Antoni, Cala Major i Ciutat Jardí per vessaments d'aigües pluvials i residuals

Cala Estància i la Platja de Palma també han hissat la bandera vermella per mal temps i tempesta elèctrica

Ara Balears
1 min
Tanquen al bany la platja de Can Pere Antoni per vessaments d'aigües mixtes ocasionats per les pluges

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimarts que la platja de Can Pere Antoni s'ha senyalitzat amb bandera vermella per vessament d'aigües mixtes, pluvials i residuals, a l'estació del Baluard, provocades per les intenses pluges. Cala Major i Ciutat Jardí han patit el mateix episodi, la primera a l'emissari de Sant Agustí i la segona a causa de la incapacitat de la planta depuradora del Coll d'en Rabassa. Cala Estància i la Platja de Palma han hissat igualment la bandera vermella per mal temps i tempesta elèctrica.

Segons informa el Consistori, "Can Pere Antoni estarà tancada per precaució a l'espera dels resultats de les analítiques de les mostres d'aigua que es prendran quan les condicions meteorològiques ho permetin". Des de Cort han aprofitat per demanar "precaució a la ciutadania perquè respecti la senyalització de les platges i eviti també el bany i les activitats nàutiques a qualsevol punt del litoral".

En relació amb els vessaments, han recordat que està en marxa "l'execució dels projectes del col·lector interceptor i el dipòsit de laminació de la depuradora del Coll d'en Rabassa", que reduiria bona part dels vessaments i evitaria "fins al 90% dels casos de tancament de platges".

stats