Societat 23/01/2022

Susana Mora, reelegida secretària general del PSOE Menorca

La socialista ha obtingut el 95,8% dels vots

ARA Balears
2 min
La secretària general del PSOE de Menorca, Susana Mora, amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa.

PalmaSusana Mora ha estat reelegida, aquest diumenge, com a secretària general del PSOE de Menorca, després d'haver obtingut el 95,8% dels vots, segons ha informat Europa Press. En concret, s'han emès un total de 46 vots favorables, dos en blanc i un de nul.

Aquest ha estat el resultat del XIV Congrés del PSOE de Menorca, que ha tingut lloc aquest cap de setmana en el municipi de Sant Lluís. Aquesta serà la segona vegada que Mora ocupa aquest càrrec; la primera va ser el 2017. També formaran part de la nova Comissió Executiva: Xisco Ametller, com a president; Miquel Company, com a vicepresident general; i Damià Borràs, com a secretari d'Organització.

Mora ha assegurat que serà "una etapa molt encoratjadora", perquè hi ha el "compromís i la responsabilitat de marcar el rumb que ha de continuar guiant Menorca, i s'ha de fer amb diàleg i capacitat de convèncer". Així mateix, ha afirmat que els socialistes "hem fet, feim i hem de continuar fent del diàleg el nostre millor argument polític".

Sostenibilitat, digitalització i diversitat

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que el partit aposta per la "sostenibilitat, la digitalització i la diversitat" com a eixos del model turístic a Menorca. "El turisme serà sostenible, perquè s'ha de preservar el medi ambient; digital, perquè s'ha d'interactuar amb el turista, amb el visitant i amb la destinació oberta; i obert i inclusiu, perquè Menorca gaudeix de l'experiència que integra tothom", ha detallat, i ha afegit que l'illa "sortirà reforçada de l'impacte negatiu que la pandèmia ha tingut sobre el sector turístic".

Per la seva banda, la vicepresidenta tercera del govern d'Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha posat en valor que els socialistes menorquins "han fet molt per convertir l'illa en un referent i en un aparador en matèria de sostenibilitat. Alhora, ha precisat que "encara queda molt per avançar en una prosperitat diferent que sigui molt més sostenible".

El secretari d'Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha assistit al congrés i ha assenyalat que Mora és "la millor persona per liderar el projecte polític que millor representa la societat menorquina". Un projecte per "garantir el futur de llibertat, igualtat, drets i prosperitat compartida", ha defensat.

stats