Societat 28/07/2021

Susana Mora preveu que els contagis disminuiran al llarg de les pròximes setmanes

La presidenta del Consell de Menorca destaca el comportament exemplar dels joves que es vacunen

Iván Martín
1 min
Susana Mora és la presidenta del Consell de Menorca.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, preveu que la corba de contagis de covid-19 a l'illa es redueixi al llarg de les pròximes setmanes. Mora ha explicat que aquesta és la informació que li han traslladat l'àrea de Salut de Menorca i la Conselleria de Salut del Govern balear: "El nostre pic de contagis va ser dia 13 de juliol, amb una incidència acumulada de més de 1.000 casos per cada 100.000 habitants. Començam a davallar d'aquestes xifres i la situació tendeix a controlar-se i estabilitzar-se, tot i que la pressió assistencial i hospitalària continuarà unes setmanes més".

Mora ha reconegut que la dinàmica actual de la situació epidemiològica de Menorca és diferent de la viscuda a les anteriors onades de contagis i en detalla els motius: "Estàvem acostumats a no tenir tants contagis per dia i no eren xifres alarmants perquè, com que no teníem una vacuna, hi havia més restriccions. En canvi, ara veim com estadísticament la virulència del virus ha disminuït respecte de fa us mesos gràcies a l'eficàcia de la vacuna".

Finalment, la presidenta del Consell ha assegurat que l'única eina per combatre la pandèmia és la vacunació: "Necessitam continuar per aquest camí, tenim un 62% de població amb la pauta completada i un 72% amb la primera dosi. I els joves, que han estat en boca de tothom, s'estan comportant d'una manera exemplar, amb un 58% amb una primera dosi i gairebé un 26% amb la pauta completa".

stats