Societat 27/07/2022

Susana Mora destaca la col·laboració institucional per obrir el pati de la Lluna

Acollirà les entitats culturals i s'hi instal·laran mostres i exposicions

Iván Martín
1 min
Imatge de les obres a l'interior del Pati de Sa Lluna.

MAÓLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha destacat la col·laboració institucional que ha permès obrir al públic el centre cultural Convent de Sant Diego (Alaior), conegut popularment com el pati de la Lluna: "En el 94 ja es parlava de la possibilitat d'adquirir aquest espai per a retornar-lo al poble, i l'any 98 es va adquirir al Bisbat. Des d'aleshores s'ha treballat per obtenir finançament i decidir-ne els usos. Ara ja és una realitat, gràcies a la implicació de les institucions públiques".

L'Ajuntament d'Alaior va finançar la compra de la part del Bisbat, l'any 2005 van arribar fons procedents de l'Impost del Turisme Sostenible (ITS), mentre que la rehabilitació actual també ha comptat amb fons ITS. A més, es varen reclamar inversions estatutàries. El Consistori serà el titular de l'edifici, però el Consell en cogestionarà les activitats, tal com recorda Mora: "Succeeix el mateix amb altres equipaments de caràcter supramunicipal com el teatre Principal de Maó o el Teatre del Born de Ciutadella. Al pati de la Lluna, en tractar-se d'un espai referència a Menorca, les administracions hi participaran en un sentit o l'altre".

El pla d'usos preveu a la planta baixa un espai obert per a entitats culturals, a la primera planta s'hi instal·larà la col·lecció Llambias, una mostra etnològica d'objectes i utensilis del camp. Finalment, a la segona planta s'hi ubicarà una exposició de la indústria del calçat i un espai gastronòmic: "Pretenem que visitants i residents s'hi apropin durant tot l'any. Hi haurà contingut i activitats que dinamitzaran l'espai, i Alaior recuperarà un equipament històric que es convertirà en un atractiu turístic".

stats