Societat 24/09/2021

El Suprem es pronunciarà sobre el confinament dels estudiants del macrobrot de Mallorca

L'alt tribunal ha interposat un recurs contra la sentència dictada aquesta setmana pel TSJIB

ARA Balears
1 min
Estudiants confinats pel macrobrot.

PalmaEl Tribunal Suprem es pronunciarà sobre el confinament forçós a l'hotel Palma Bellver dels estudiants del macrobrot de Mallorca, segons ha informat Europa Press. La Fiscalia del Suprem ha interposat un recurs de cassació contra la sentència dictada aquesta setmana pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

Cal recordar que, aquest dimarts, el TSJIB va avalar la decisió presa pel Govern de confinar els alumnes que havien donat negatiu en les proves PCR o els que s'havien negat a fer-les. A conseqüència d'aquesta sentència, l'Advocacia de la Comunitat Autònoma ha demanat l'arxivament de la causa judicial contra la directora de Salut Pública, Maria Antònia Font, qui va començar a ser investigada després que un jutjat de Palma decidís iniciar el procés per un delicte de prevaricació i detenció il·legal amb relació a l'aïllament dels estudiants a l'hotel.

En la seva resolució, els magistrats estimen el recurs presentat per l'Executiu contra la interlocutòria del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma del 30 de juny, que anul·lava l'aïllament dels joves que s'havien contagiat de covid-19 quan eren de viatge d'estudis a Mallorca. Concretament, el jutjat va aixecar el confinament dels estudiants que feien quarantena a l'hotel Palma Bellver que no havien donat positiu en coronavirus, és a dir, els que havien donat negatiu i els que no s'havien fet cap prova diagnòstica.

Malgrat la sentència del TSJIB, el Suprem entén que la decisió no s'ajusta al dret, perquè considera que es vulneren drets fonamentals com la llibertat de moviment.

stats