Societat 15/07/2019

El Suprem denega a Forn el permís per assistir al ple del cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona

La sala que presideix Marchena considera "proporcional" la mesura

Ara
1 min
Joaquim Forn i Elsa Artadi durant el ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona.

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha denegat a Joaquim Forn la seva assistència al ple municipal que se celebrarà aquest dimarts a l'Ajuntament de Barcelona. La sala que presideix Manuel Marchena considera que les mesures de restricció de llibertat que implica la presó són "proporcionals" i, per tant, a diferència del que va passar amb el ple de constitució del consistori, en què Forn sí que va poder participar, aquest cop no podrà sortir de la presó de Sant Esteve Sesrovires. A més, segons el relat del Suprem, el ple d'aquest dimarts no té "l’excepcionalitat" que marca la llei perquè s'atorgués el permís per sortir de la presó al regidor de JxCat.

Malgrat que la mateixa alcaldessa Ada Colau havia demanat per carta la participació de Forn en el ple, el Suprem, tal com sol·licitava la fiscalia, denega el permís.

Elisenda Alamany, d'ERC, ha qualificat la decisió d'"incomprensible", un fet "vergonyós" que hauria de comportar que "el govern" d'Ada Colau "retirés un vot per no alterar els resultats de les urnes". Una petició que divendres es va fer a la Junta de Portaveus i que van acollir amb bons ulls els comuns.

En nom de Junts per Catalunya, Elsa Artadi ha reiterat avui la petició al govern municipal per no "alterar les majories". "Confiem que el Govern Colau no ho aprofitarà per guanyar la votació", ha apuntat Artadi.

stats